x

ARHITEKTONSKO ČUDO

Između neba i zemlje: Je li ovo najljepši beskonačni bazen u Evropi

Voda u Sky Poolu čista je planinska voda koja se tokom čitave godine zagrijava se na 33 stepena


Kada tražimo smještaj na putovanju, bazen će često biti razlog koji će nekom mjestu donijeti plus u odnosu na druga. Nekima je bazen i jedino do čega im je u smještaju stalo, a sigurni smo da će ih oduševiti i ovaj, možda najljepši evropski bazen, zbog kojeg bi vrijedilo otputovati u Tirol, taman i da ne vidite ništa drugo.


20 metara visoki drveni stubovi

Sky Pool se nalazi u italijanskom Alpin Panorama Hotelu Hubertus u Olangu, usred Dolomita. Pravo je arhitektonsko čudo, jer je postavljen na 20 metara visoke drvene stubove, lebdi iznad planinskih livada, dodirujući istovremeno i nebo i horizont.

Bazen je izbačen 25 metara preko obronka na kojem se smjestio hotel, a iz njega se pruža nadnaravno lijep pogled na gole vrhove Dolomita i slojeve zimzelene alpske šume. Oni hrabri mogu uživati i u pogledu ispod sebe, jer dio bazena ima stakleno dno.


Noć košta 430 eura

Voda u Sky Poolu čista je planinska voda koja se tokom čitave godine zagrijava se na 33 stepena, a domaćini tvrde da ćete se, kada jednom osjetite slobodu plivanja među alpskim vrhovima, sigurno ovdje vratiti.

Sky Pool samo je jedan od pet bazena ovog luksuznog hotela u Južnom Tirolu u kojem noć košta od 430 eura pa naviše. Hotel, također, ima drvenu saunu, Heaven & Hell Sky Spa. Riječ je o još jednom čudu arhitekture u istom dvorištu, i to takvom koje doslovno okreće wellness naglavačke.

Sedmični spa aranžmani bitan su dio ponude ovog alpskog hotela, koji nudi i 15 vođenih šetnji, ležernih tura e-biciklom, ture brzog nordijskog hodanja, uzbudljive zipline avanture, jogu i pilates ili druge programe vježbanja ili pak samo šetnje uz izlazak sunca.


Resort Hotel Hubertus ima i fantastičnu krovnu terasu s koje gosti mogu uživati u pogledu na Dolomite i planine Vedrete di Ries.

Hotel je idealno polazište za planinarenje i istraživanje alpske divljine, a zimi ga okupiraju skijaši.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.