x

Jabukovo sirće – eliksir za ljepotu, ali i zdraviji organizam

Jabukovo sirće – sigurno ga svi imate u kući, a ako niste bili sigurni u njegova blagotvorna dejstva, još jednom vas podsjećamo za šta je sve dobar:

Jabukovo sirće bogato je magnezijem, kalcijem, bakrom, fosforom, željezom, natrijem, kalijem i puno je aminokiselina. Poznato je po svojim blagodetima duže vrijeme, ali popularnost je steklo tek posljednjih godina. A, evo i zašto je dobro koristiti sirće u kozmetičke svrhe i kome je zabranjeno korištenje ovog čudesnog eliksira.

Mršanje

Jabukovo sirće normalizuje funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, ubrzava metabolizam, a takođe smanjuje glad. A najvažnija funkcija koju ovaj proizvod ima je razgradnja masti.

Kontraindikacije za upotrebu

Jabukovo sirće ne bi trebalo da piju oni koji pate od problema sa bubrezima i digestivnim sistemom, kao ni ljudi sa hepatitisom, dijabetesom, pankreatitisom, cirozom i bolestima pankreasa.


Spoljašnja upotreba

Magično sirće može biti korisno i kao kozmetički proizvod: za lijepu kožu možete da pomiješate pola čaše vode i 2 kašičice sirćeta, te nastalim rastvorom obrišete lice blaznicom, a za svilenkastu kosu dodajte kašiku sirćeta na jedan litar vode i isperite kosu nakon pranja.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.