x

Jaguar bez novih modela do 2025. godine

​Jaguar je u junu najavio da će se od 2025. godine sa potpuno električnim asortimanom pozicionirati u višem segmentu tržišta, i to kao dio strategije "Reimagine" koju je postavio izvršni direktor Jaguar Land Rovera, Thierry Bollore.

Kao što je Bollore otkrio tokom intervjua za Auto Express, najjeftiniji novi Jaguar će startovati od blizu 100.000 funti, približavajući se teritoriji Bentleya i udaljavajući se od svojih sadašnjih rivala Audija, BMW-a i Mercedes-Benza.

Nova paleta modela će se sastojati od dva električna krosovera i sportskog kupea sa dvoje vrata.


U međuvremenu, Jaguar je potvrdio da do 2025. godine neće predstavljati nove proizvode, što znači da će se osloniti na sadašnju gamu modela, kao i da će pojednostaviti ponudi motora i opreme.

Govoreći o trenutnom asortimanu (koji se sastoji od limuzina XE i XF, SUV vozila E-Pace, F-Pace i I-Pace, kao i sportskog automobila F-Type), Bollore kaže da su to prelijepi automobili, ali potencijalni kupci biraju Audi ili BMW modele umjesto toga, a što se dešava zbog pozicioniranja brenda.


Promjena položaja Jaguara na konkurentnom tržištu neće biti lak zadatak. Novi izvršni direktor je priznao da treba da poprave imidž brenda baveći se pitanjima kvaliteta i pouzdanosti prethodnih godina.

 

(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.