x

već u prodaji

Jaguar predstavio E-Pace Chequered Flag Edition

Jaguar je predstavio svoju novu specijalnu verziju SUV modela E-Pace nazvanu Chequered Flag Edition.

U suštini se radi o bolje opremljenoj verziji dosad najopremljenijeg R-Dynamic modela s nizom poboljšanja performansi i izgleda, kao i novom paletom boja. Jaguar E-Pace Chequered Flag Edition je već u prodaji s osnovnom cijenom od 40.050 funti.

Eksterijer je unaprijeđen novim 19-inčnim naplacima od legura, oznakama Chequered Flag, specijalnim body kitom, dvostrukim izduvnim cijevima, LED svjetlima i Jaguarovom Black Exterior Pack paketom. Također, automobil je moguće dobiti u jednoj od četiri nove boje.

U unutrašnjosti se nalazi R-Dynamic sportski upravljač, crne lopatice za promjenu brzina, 12,3-inčni digitalni klaster, prednja sjedišta s grijačima presvučena kožom i ukrašena crvenim koncem. Tu je i 10-inčni infotaniment sisteom koji podržava Apple CarPlay i Android Auto sisteme.

Kupci mogu izabrati između četiri motora. Osnovni je Jaguarov 2,0-litarski četverocilindrični dizelaš s turbopunjačem koji razvija 148 KS i 380 Nm obrtnog momenta te 178 KS i 430 Nm. Oba motora su uparena s devetostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka.

Dostupan je i 2,0-litarski četverocilindrični turbobenzinac u dvije verzije. Slabija nudi 197 KS i 320 Nm obrtnog momenta, a snažnija 246 KS i 365 Nm. I ovaj motor je uparen s devetostepenim automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka.

Specijalna verzija je dobila Jaguarov Adaptive Dynamics sistem koji poboljšava ponašanje na cesti i udobniju vožnju prilagođavanjem amortizera. Niz opcija je u ponudi uključujući mrežu za prtljažni prostor, Matrix LED svjetla i Jaguarov novorazvijeni paket za ljubimce.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.