x

sparan dan rashladili pljuskovi

Jako nevrijeme pogodilo Sloveniju!

Vruć i sparan četvrtak u Sloveniji rashladili su lokalni pljuskovi i nevrijeme. Najgore je bilo u Štajerskoj, Koruškoj te na istoku i jugoistoku Slovenije.

Aktivirana su i profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva jer se, kako navode slovenski mediji, događaji velikih razmjera bilježe na više od 20 lokacija: nevrijeme je izazvale bujične poplave, poplavljeni su neki objekti, odroni su zatvorili neke ceste, srušena su mnoga stabla.

Oluje se kreću prema jugu.


Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama već javlja o problemima na području Dravograda, Maribora, Podvelke, Prevalja, Ruša, Radelj ob Dravi, Lovrenca na Pohorju, Ravne na Koroškem, Selnica ob Dravi, Starše i na području općina Hoče-Slivnica i Rače-Fram.


Aktivirana su profesionalna vatrogasna društva i dobrovoljna teritorijalna vatrogasna društva. Jedinice još nisu objavile broj ozlijeđenih, javljaju 24ur.com

U Slovenj Gradecu voda je poplavila kuću, a na Ravnama na Koroškem frizerski salon.


Načelnica općine Črna na Koroškem u međuvremenu je na društvenoj mreži podijelila i fotografije odrona.

Kako javlja Prometno-informacijski centar, zbog odrona kod Fale zatvorena je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju. U međuvremenu je na Prevaljama probleme stvarala i tuča.

Na cesti Pesnica - Maribor promet se odvija jednosmjerno zbog prometne nesreće kod Veterinarske bolnice.


Izvor: Index.hr 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.