x

Već je spreman za početak sezone

James Harden se 'prepolovio' u nekoliko mjeseci

NBA zvijezda James Harden (33) ima velike planove pred početak nove sezone s Philadelphia 76ersima.

Sjajni bek 76ersa potpisao je dvogodišnje produženje saradnje s timom vrijedno 68.6 miliona dolara i nakon toga je najavio povratak 'starog Jamesa'.

Da ovog ljeta mnogo manje vremena provodi po ludim žurkama, a više na treningu i u teretani dokaz je fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama. Na njoj Harden izgleda mnogo mršavije nego inače.

Zvijezdu 76ersa u prošlosti su često optuživali da ima previše kilograma. Posebno se to odnosilo tokom boravka u Houston Rocketsima kada je zaista izgledao zapušteno.


Slična stvar ponovila mu se i u Brooklyn Netsima, pa i u Philadelphiji. Međutim, Harden je ovog puta odlučio da sve priče stanu i ako je suditi po fotografiji, on je u veoma dobroj formi.

James Harden ulazi u svoju 14. NBA sezonu. Većinu je proveo u dresu Houston Rocketsa, a pored 76ersa i Netsa igrao je još za Oklahomu u kojoj je i počeo karijeru.

Prethodnih godina 33-godišnji košarkaš bio je konstantno među najboljim strijelcima lige. Međutim, kada bi došle bitne utakmice on bi se jednostavno izgubio i njegove ekipe nisu imale previše uspjeha.


Mnogi su tvrdili da je glavni uzrok Harden i da on jednostavno nije veliki igrač. Takve riječi su ga zaboljele i očigledno je odlučio da u novu sezonu uđe u punoj formi i da pokuša doći do NBA prstena sa 76ersa.

Zbog toga je odlučio i prihvatiti nešto manji ugovor od tima. Odrekao se 14 miliona kako bi Phila uspjela dovesti dodatnu snagu s kojom bi se krenulo po prsten.

Harden je u NBA karijeri na prosjeku od 25 poena po meču. 2018. godine izabran je za najkorisnijeg igrača lige, tri puta je bio najbolji strijelac, a 10 puta All Star igrač.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.