x

Jašar Ahmedovski otvorio dušu: Zbog pokojnog brata ne pričam sa kolegama!

Folk legenda Jašar Ahmedovski otvorio dušu i na ivici suza po prvi put progovorio o pokojnom bratu Ipčetu Ahmedovskom, ali i kolegama koje su ga iznevjerile.

On je u emisiji "Glamur specijal" kod voditelja Uroša Božića na Hepi TV bez dlake na jeziku, sa velikom dozom emocija, pričao o najtežem periodu svoga života iz koga se, kako on sam kaže, jedva izvukao i nastavio da živi sa ranama na srcu i duši. Njegov brat Ipče bio je pjevač folk muzike. Poginuo je 1994. godine u zenitu slave u svojoj 28 godini života.

- Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pjevača na estradi, to svi znaju. On je pjevao sa lakoćom visine, trilere. To rijetko ko može. Ja jedino njegove pjesme pjevam na svojim nastupima. Ima 26 godina kako je poginuo. Dugo nisam mogao da pjevam njegove pjesme, ali ja imam obavezu da ih pjevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pjesme. Njegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželio ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ - rekao je Jašar, koji se sve vrijeme kontrolisao da ne zaplače pred kamerama.


-On je potvrdio i kako je prekinuo odnos sa nekim pjevačima nakon Ipčetove pogibije jer se nisu udostojili ni da mu izjave saučešće, a kamoli da dođu na sahranu:

- Zaista je tako. Sa mnogim kolegama poslije toga nisam govorio. Oni su poznavali Ipčeta, sa njim su se i družili i izlazili. Ja sam tada mislio da smo sa kolegama kao familija. Mislio sam da mogu makar da nam izjave saučešće, nije morao niko da dolazi u Makedoniju. To sam očekivao od nekih ljudi koji su mi bili jako bliski. Sa mnogima ne govorim ni danas i nikada neću govoriti jer ne zaslužuju.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.