x

Otkrivena dugo čuvana tajna

Jašar progovorio o Šabanu, nisu pričali 25 godina, a zbog ovoga mu je otišao na sahranu!

Jašar Ahmedovski važi za jednog od najboljih pjevača narodne muzike, a njegovi hitovi stari i nekoliko decenija slušaju se i danas.

Svoju karijeru započeo je pjesmom "Svako svome mora da se vraća" koju je izdao 1980. godine, od kada počinje njegova karijera.

Inače, o Jašarevom privatnom životu malo toga se zna.


Nakon završene osnovne škole pjevač je upisao medicinu. Njegov otac bio je ugledni ljekar, te je on želio da nastavi porodičnu tradiciju.

Međutim, nakon dvije godine Jašar se ispisao sa medicine i posvetio se muzici koja ga je oduvijek zanimala.


On je sa samo 15 godina donio odluku da ode u Sarajevo i pokušao da napravi muzičku karijeru.

Jedno vrijeme živio je kod rođaka koji ga je i odveo u kafanu u kojoj je svojevremeno pjevao Halid Bešlić, a nešto kasnije upoznao je i legendarnog Šabana Šaulića.


- Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi. Kada je poginuo, nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu - ispričao je Jašar u emisiji "Premijera vikend-specijal", pa nastavio:


- Ranije smo živjeli zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga volio, i kao čovjeka i kao pjevača, žao mi je što je sve tako bilo. Sa njim sam počeo, sa njim sam i završio, mnogo sam ga volio i bio sam mu veliki prijatelj. Prvi susret je bio u kafani gdje je pjevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pjevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom na to da je Halid tu već pjevao i da bi bila dva pjevača, a nijedna pjevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gdje sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana, koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album - ispričao je Jašar.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.