x

Jauk majke Marije (17) i Milice (14): Jednu kćerku sahranjujem, druga je u komi!

Dragana Šijan (40), majka tragično stradale Marije Fekete (17) i Milice Stajšić (14), kojoj se ljekari bore za život, od nesreće u Kuli živi kao u bunilu.

- Šta sam bogu zgriješila da me ovo snađe! Jedan muž mi se objesio, drugi je imao infarkt i umro. Sad sahranjujem kćerku, a druga mi je u komi. Gdje ja nisam umrla, nego da i ovo doživim?! Kakva me ovo sudbina prati - ponavlja neutješna majka, čije su dvije kćerke bile u automobilu smrti koji je u subotu uveče sletio s kolovoza u Kuli i u smrt odveo još dvije djevojke, dok pokušavaju da spasu i jednog njihovog druga.


- Nema više moje Marije, mog sunca i moje sreće, mog prvenčeta dobrog. Htjela je da bude varilac i dobro joj je išla škola - jauče majka, dok treći muž Zoran pokušava da je umiri i govori joj da ne gubi nadu da će Milica preživjeti i da će se brzo oporaviti. Dragana, ipak, nema mira i nervozno šeta po skromnoj kući u Kuli, iz koje je preksinoć kćerke poslala da prošetaju po gradu i kupe sladoled.


- Rekle su mi da ih zove drugarica Tanja da prošetaju i pojedu sladoled tu u Kuli. Očuh im je dao 20 eura i otišle su lijepo dotjerane. Do jutra se nisu vratile jer su sa društvom otišle u provod, a ne samo na sladoled i u šetnju kako su rekle. Mnogo žalim i Tanju jer su moje kćerke i ona bile nerazdvojne. I to je bila fina djevojka iz dobre porodice. Vidjela sam je na prepoznavanju i nikada mi u životu nije bilo teže - ispričala je nesrećna žena koja je konstantno od nedjelje pod dejstvom sedativa. Vozača, Mihajla Sabadoša (23) proklinje i želi mu najveću moguću kaznu.


- Moram da pijem lijekove jer nisam dobro i ne mogu da shvatim da moja Marija više neće doći. Počela sam i da krvarim na nervnoj bazi. A taj Mihajlo, koji je moju djecu survao, mora da bude u zatvoru do smrti. Ja ću ga goniti preko suda koliko god bude trebalo jer nije smio pijan da vozi moju djecu - očajna je Dragana.

Njena mlađa kćerka Milica u udesu je zadobila povredu slezine i glave.

- Miličino stanje je i dalje teško, ali stabilno. Činimo sve da bude dobro i vjerujemo da hoće, a na konzilijumu smo se dogovorili da je bolje da do večeras ostane uspavana kako ne bi trpjela ogromne bolove u vratu. Počinju da zacjeljuju rane i biće lakše u nastavku oporavka - rekao je doktor iz Dječje bolnice neutješnoj majci pred novinarima Srpskog telegrafa.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.