x

Javio se otac bebe iz kontejnera: Njegove riječi biće veliki šok za cijelu Srbiju!

"Želio je to dijete, a ona ga je slagala i rekla da je abortirala", ispričala je za "Blic" Vidosava Petković (22) drugarica Mirjane G. (33), majke koja je u ponedjeljak svoju tek rođenu bebu stavila u kesu i ostavila je u kontejneru u blizini zgrade u kojoj živi na Čukarici.

Petkovićeva tvrdi da je otac bebe saznao šta se dogodilo i da želi da preuzme dijete.

Osim što niko iz Mirjanine okoline nije znao niti primijetio da je u drugom stanju - ona je to krila od svih, uključujući i svog oca sa kojim živi, ali i od oca bebe.

Prema tvrdnjama njene prijateljice, nakon što je otac bebe saznao šta se dogodilo, on je spreman da prihvati dijete.

Vidosava kaže i da je juče javila ocu bebe šta se dogodilo.

- Kontaktirala sam sa njenim momkom, sa kojim je jako dugo u vezi, još prije nego što joj se prvi sin rodio. Od mene je saznao da je dijete živo i zdravo i da je u bolnici - ispričala je Vidosava Petković.


Prema njenim riječima, "on zna da je dijete njegovo". Petkovićeva dodaje i da otac djeteta želi to da potvrdi i DNK analizom, kako bi potom i preuzeo brigu o dječaku.

- Želio je to dijete, a ona je rekla da je abortirala, slagala ga je, prekinuli su vezu i on se na nju naljutio - kaže Vidosava.

Mirjana se porodila sama u svom stanu dok su njen otac i maloljetni sin spavali u drugoj sobi, a kada se njen otac sa kojim živi probudio i vidio tragove krvi po podu, ona je i njega slagala.

- Njen otac mi je ispričao da je vidio tačkice krvi na podu kod kupatila, ali da mu je Mirjana rekla da se vrati u sobu dok ona to očisti. On se vratio, a onda je uveče saznao šta se dogodilo - navodi Petkovićeva.

Ona priča da je Mirjanina majka umrla od raka kada je ona bila mala i da su je baba i deda čuvali dok joj je otac radio.


Prvu trudnoću takođe je krila, a kada se tad porodila, priča Vidosava, otac ju je zatekao krvavu u kupatilu i pozvao je Hitnu pomoć. Prema njenim riječima, Mirjana nije smjela ocu da kaže da je u drugom stanju.

- Strog joj je otac, konzervativan. Kad je dobio unuka, dobio je moždani udar jer nije znao da mu je kćerka trudna, pa je možda i to neki razlog - tvrdi Mirjanina prijateljica.

Podsjetimo, bebu je u ponedjeljak ujutru u kontejneru pronašao komšija dok je šetao psa, koji je odmah alarmirao policiju i Hitnu pomoć.

Kada je policija došla da privede majku, komšije su bile zatečene od šoka, jer niko nije ni znao da je ona trudna, niti da je u stanju da tako nešto uradi.


Prema tadašnjoj priči stanara ove zgrade u Žarkovu, ta porodica važi za "skladnu i nikada nije bilo nikavih problema".

Zbog toga su sa nevjericom primili vijest da je ona sa tek rođenom bebom tako monstruozno postupila, bacivši je u kontejner uvijenu u plastičnu kesu, još krvavu, sa pupčanom vrpcom i posteljicom.

Mirjana će biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju djeteta (član 114. stav 9) nakon čega će biti odlučeno da li će tužilaštvo tražiti od suda i da joj se odredi pritvor.

Njoj inače prijeti zatvor od 10 do 40 godina.

.

.

.

.

.


(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.