x

Je li 'Kap' zapečatio svoju NFL sudbinu?

Colin Kaepernick nakon tri godine izgnanstva iz NFL-a napokon je dobio priliku demonstrirati kako još uvijek nije zaboravio igrati.

Priča je poznata, Kaepernick je u NFL-u posljednji put igrao 2016. godine u dresu San Francisco 49ersa, a posebno je u središtu pažnje bio zbog 'klečanja' prilikom intoniranja američke himne čime je pokušavao protestirati protiv policijske brutalnosti nad afričko-američkim pučanstvom u Americi.

Iako je naišao na veliku potporu, isto tako mnogi su ga zamrzili, posebno onaj dio populacije koji podržava aktualnog američkog predsjednika koji je također kritizirao nekadašnju NFL zvijezdu. Nakon što 'Kap' raskinuo ugovor s 49ersima nije dobio novu ponudu, a lani je sudski tužio NFL tvrdeći kako ga šikaniraju. Dobio je golem novac nakon nagodbe. Međutim, i dalje se nada kako će pronaći svoj put natrag u profesionalnu američku ligu. Ako ćete pitati NFL, za to nema nikakve prepreke, barem ne službeno. Mnogi vlasnici NFL klubova strahuju od mogućeg bojkota velike navijačke baze.

Ipak, nakon tri godine neigranja, Kaepernick je napokon dobio priliku boriti se za novi ugovor. Naime, njegov menadžerski tim dogovorio je otvoreni trening u kampu Atlanta Falconsa, svoj dolazak najavili su skauti i generalni menadžeri čak 25 klubova NFL-a. Mnogi su pomislili kako je ovo velika prilika 32-godišnjeg quaterbacka, no malo tko je očekivao što će ubrzo uslijediti.

Samo pola sata prije nego je trening trebao započeti, Kaepernick je odbio nastupiti kazavši kako ne vjeruje NFL-u, problem je bio i ugovor koji je 'Kap' trebao potpisati, a koji je standardan, čime se NFL želio zaštititi od moguće tužbe u slučaju da Colin ne dobije ponudu niti jednog kluba.

Kaepernick je zatim odlučio trening preseliti u sat vremena udaljeni Riverdale, na stadion lokalne srednje škole gdje su mu 'receiveri' bili njegovi osobni trening partneri. Mnogima se ta situacija učinila unaprijed smišljenom i namještenom jer su po dolasku na lokaciju viđeni unaprijed pripremljeni transparenti podrške Kaepernicku te video kamere kojima je sve emitirano uživo putem Interneta. Nakon treninga, Kaepernick je poslao oštru poruku.

'Ovo govorim svim skautima, generalnim menadžerima...recite svojim šefovima da prestanu strahovati, učinite što je ispravno, prestanite bježati od istine. Spreman sam za povratak!'

Taj su scenski nastup mnogi također doživjeli unaprijed isplaniranim te je Kaepernick odjednom postao predmet kritike raznih medijskih krugova koji su ga godinama podržavali. Trening na stadionu Riverdalea pratili su predstavnici tek osam klubova, ostatak društva nije želio ili stigao doputovati na novu lokaciju.

Nakon svega, pitanje jest što je ovakvim cirkusom Kaepernick želio postići.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.