x

Bivši agent dodao ulje na vatru

Je li Ramos dobio "nož u leđa" od najbližeg?

Desetak sekundi je bilo dovoljno da Sergio Ramos zaplače na oproštajnoj press-koferenciji od Real Madrida, kluba u kojem je proveo 16 godina.

Za Ramosa koji se nalazi u jeseni karijere počinje novi život, još uvijek nema ideju gdje nastaviti karijeru jer se nadao da će sve biti dogovoreno s Real Madridom.

Kako to obično biva u ovakvim situacijama ne može bez kontroverzi. I sam defanzivac je ostao iznenađen načinom na koji se sve završilo.

"Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", rekao je Ramos.


Ako je slutiti prema izjavi menadžera Pedra Brava, čovjeka koji je doveo Ramosa u Real 2005. godine, ne odbija se mogućnost da je legendu Los Blancosa izdao vlastiti brat.

Strategija koju su imali Ramos i njegov brat te ujedno menadžer Rene se našla na meti kritika i pokazala se kao potpuni promašaj jer je izazvala kontra efekat.

"Onaj ko je doveo Ramosa u Real prije 16 godina nikad ne bi dopustio da ode na način na koji je to uradio. S toliko tenzije, pregovora, ucjena, curenja informacija... Već samo razgovori i profesionalizam. Real Madrid se ne ignoriše", napisao je Bravo na Twitteru.


Pregovori između Reala i Ramosa su trajali mjesecima, konstantno su se pojavljivale nove informacije. Fudbaler je konstantno oklijevao, a klub je čekao i čekao. Na kraju je Florentino Perez odlučio da presječe pa legendarni štoper mora tražiti novi klub.

Za Kraljeve Ramos je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.