x

Višak u Barceloni

Jedini prvak Evrope iz svoje zemlje želi Pjanića

Želja Miralema Pjanića je da sljedeće sezone igra u Barceloni, ali upitno je koliko je to izvodivo.

Pjaniću je istekla jednogodišnja posudba u Bešiktašu i plan je da u novoj takmičarskoj godini pokuša da se dokaže Xaviju Hernandezu i ostane na Nou Campu.

Ipak, situacija je drugačije, barem prema pisanju inostranih mediji koji uveliko nagađaju o narednoj destinaciji za bh. reprezentativca.

U duelu Lige nacija protiv Finske Pjanić je podsjetio na najbolje dane, sada ga čeka odmor od nekoliko sedmica i punjenje baterija za nove izazove.

Nove izazove bi mogao imati u bivšem prvaku Evrope, ekipi Marseilla, posljednje su informacije iz Španije i Francuske.


Jedini francuski osvajač Lige prvaka je počeo da pokazuje interes za 32-godišnjaka i to više uopšte nije tajna.

Barcelona će osim Pjanića Marseillu pokušati da u paketu pošalje i defanzivca Clementa Legneta, a na Azurnoj obali ne bi imali ništa protiv te opcije.

Marseille se čini kao pravo mjesto za bh. reprezentativca da se vrati u formu jer će ovaj klub u novoj sezoni igrati Ligu prvaka što bi moglo biti i presudno.


Posljednji nastupi u dresu Zmajeva su pokazali da Pjanić još uvijek nije za starog gvožđa i da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Kako god, Marseille nije jedina opcija za popularnog Mireta jer interesa iz Serije A nikad ne manjka, trenutno najzagrijaniji je Napoli.

Pjanić će predsezonu početi sa Barcelonom, poslije čega slijedi potraga za najboljom mogućom destinacijom koja bi odgovarala kako katalonskom divu tako i našem asu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.