x

Jednostavan trik koji puder dugo čini svježim

Iako na revijama i javnim događajima i ona nosi mnogo šminke, Kendall Jenner u svakodnevici je “najprirodnija” članica klana Kardashian-Jenner. Na njenom se tijelu ne vide brojni tragovi plastičnih operacija, a lice joj je vrlo često minimalno našminkano. U poređenju sa sestrama koje su prave majstorice konturisanja i različitih tehnika “pečenja” pudera, Kendall zaista izgleda kao prava “djevojčica”.

I njeni make-up trikovi prilično su jednostavni, barem ako je suditi prema izjavama Mary Phillips, vizažistice koja jako često potpisuje Kendallin make-up.

Naime, Mary je ovih dana otkrila trik pomoću kojeg Kendallin puder uvijek izgleda besprijekorno.

Tajna je u dobroj hidratantnoj kremi ili serumu kojim uvijek priprema lice, ali i popravlja te osvježava izgled pudera.

“Uzmem malo hidratantne kreme ili seruma, stavim na zglob, a potom uzmem široki kist i utopim ga u kremu te onda tapkam po licu tim kistom”, otkrila je celebrity vizažistica koja je Kendallin make-up radila za brojne naslovnice uglednih časopisa i važne revije koje su obilježile njenu karijeru.

Naravno, ovaj trik mnogima je zvučao veoma sumnjivo. Kremom preko pudera? Zar to ne ide obratno? Vizažistica tvrdi da je njen trik višestruko provjeren.

“Znam da zvuči kao da će sasvim pokvariti puder, ali zapravo je obratno. To djeluje poput magične gumice koja rehidrira lice bez da se išta pomakne s mjesta”, uvjerena je make-up artistica.

Nakon ovog poteza, uvijek možete nanijeti još malo pudera da dodatno ispeglate tragove dugog dana, ali Mary je uvjerena da to nije potrebno.

Hoćete li isprobati ovaj neobičan trik?

(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.