x

imao razlog zašto je to uradio

Jednu grešku iz filma Toma mnogo njih nije primijetilo: Reditelj je znao od početka!

Poslije samo tri nedjelje prikazivanja, film "Toma" vidjelo je oko 500.000 gledalaca. Ovu grešku je malo ko primijetio.

Biografski film, sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi, izazvao je veliku popularnost. Emotivna priča, pored toga što nam otkriva detalje iz života Tome Zdravkovića, vodi nas kroz vrijeme nastajanja nekih od najvećih hitova narodne muzike, koji su i dan danas veoma popularni i rado slušani.


Čuveni hit, pjesma Lepe Lukić, "Srce je moje violina", koja se može čuti u filmu, a koju izvodi Olivera Bacić, nije ni postojala u vrijeme dok je Toma Zdravković bio živ.

Stoga, Lepa tu pjesmu nije mogla da pjeva na turnejama u to vrijeme, kako je to u filmu prikazano.

Ovo je potvrdila i sama Lepa Lukić, dan poslije premijere. Lepa je otkrila da je na to ranije ukazala i samom reditelju filma Draganu Bjelogrliću.


- Lijepo je to što je pjesma "Violina" u filmu, ali ona je tek kasnije izašla. Tada sam pjevala po turnejama pjesmu "Od izvora dva putića". Kompozitor filma je znao za to od početka, rekla sam im da je to greška. Međutim, Dragan Bjelogrlić je insistirao da ta pjesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu - rekla je Lepa Lukić.


Da podsjetimo, film "Toma" prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”, i zašto je morao “dobro da se zaprlja” kada piše stih - opisali su scenaristi filma: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović.


Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest mjeseci na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi.

Premijera ovog filma je održana na Sarajevo Film Festivalu, potom 15. septembra u Sava centru, a bioskopima je na repertoarima od 16. septembra.

.

ž.

.

.

.

Izvor: Informer 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.