x

Jeep predstavio novi Compass

Predstavlja i bitne nove karakteristike koje na ljestvici kvaliteta podižu ocjenu kada je riječ o dizajnu, sigurnosti, tehnologiji i funkcionalnosti.

Gdje se krije njegova tajna?


U kombinaciji dvije duše brenda Jeep, a to je - terenski i gradski duh - kako bi se zadovoljile potrebe kupaca u CSUV segmentu. Racionalni, razboriti ljudi su također fascinirani mogućnošću da pobjegnu od svoje dnevne rutine: zovemo ih “pragmatični sanjari”.

Najzad, novi Jeep Compass se sada nudi u novoj gami, koja se sastoji od pet paketa opreme (Sport, Longitute, Limited, S, i Trailhawk), sa pet različitih kombinacija pogonskih sistema - benzinski, dizel i plugin hibridni, tri mjenjača (6stepeni ručni, automatski Dual Dry Clutch Transmission (DDCT) ili 6stepeni automatski) - i prednjim ili pogonom na sva četiri točka.


Benzinska verzija ima i 1,3litarski GSE motor sa 130 KS uparen sa ručnim mjenjačem ili 150 KS uparen sa DDCT mjenjačem, oba sa prednjim pogonom. Kompletirajući izbor motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, dolazi 1,6litarski dizel motor sa 130 KS uparen sa 6stepenim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje točkove.

Plugin hibridni motori se nude u dva nivoa snage - 190 KS i 240 KS, upareni sa 6stepenim automatskim mjenjačem i eAWD pogonom na četiri točka.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.