x

Jeftini trik uz koji će vam auto duže lijepo mirisati

Profesionalna čistačica objasnila je kako možete sami napraviti osvježivač zraka, koji traje duže od kupovnog i puno je jeftiniji.

Sve što vam treba su jedna drvena štipaljka i neko esencijalno ulje.

Najbolji način da vam automobil dugo lijepo miriši je da stavite drvenu štipaljku na otvor klimatizacije. Sve što trebate napraviti je nakapati štipaljku s nekoliko kapi svog omiljenog esencijalnog ulja, koje će se upiti u drvo.

"Ovo je odlična ideja za osvježivač zraka, koji je puno jeftiniji od kupovnih, a i duže traje", napisala je čistačica u Facebook grupi posvećenoj čišćenju.


Isti trik možete iskoristiti i u svom domu. Štipaljku na koju ste nakapali esencijalno ulje možete pričvrstiti na ventilator ili prozor, kako bi dobili željeni efekt.

Jedino pripazite kod odabira ulja ako ovaj trik mislite iskoristiti u svom vozilu.

Klonite se mirisa koji previše umiruju i potiču na spavanje poput lavande i tamjana. Najbolji odabir za automobil biće esencijalna ulja poput narandže ili sandalovine, a nećete pogriješiti ni ako odaberete eukaliptus ili limun.


Ipak, neki su upozorili i da treba da budete oprezni s količinom esencijalnog ulja koje ćete nakapati na kvačicu. Ukoliko ga stavite previše, moglo bi se iscijediti po autu, a onda će vam ostati neugodne mrlje.

Ovakvih osvježivača zraka možete napraviti i nekoliko odjednom da ih imate i za kasnije, samo pazite da ih spremite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem koji će spriječiti ulazak vazduha, piše "The Sun", prenosi "24sata.hr".


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.