x

SUPRUGA PREDSJEDNIKA LDP-A

Jelena Jovanović: Čedo je loše, prima morfijum!

Poslije korone koju je imao u julu kada je jedva preživio, Čedomir se pridržavao svih savjeta ljekara. Neistina je da je bio nemaran i da mu se stanje zbog toga pogoršalo – kaže za „Blic“ Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Jovanović je prije šest mjeseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom i po riječima njegove supruge, tada je jedva živu glavu izvukao.

- Otpušten je iz bolnice iako je imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se ljekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živio. Nikad ne bi iznevjerio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili - kaže ona i naglašava da je njen suprug sve vrijeme išao na kontorle i pridržavao se svih savjeta ljekara.


- Sve nas je pogodila laž da se nije pridržavao savjeta ljekara i da je sam odgovoran za stanje u kojem je. Ne samo zato što smo sve vrijeme i on i mi bili usmjereni na njegovo liječenje, već prije svega što se tako zavaravaju ljudi, što se krije prava istina o virusu Covid 19, što se ljudi dovode u zabludu koju će sutra plaćati borbom za život poput ove koju sada vodi moj suprug – navodi supruga Čedomira Jovanovića.

Iako je od polovine jula negativan na koronu, Jovanović nije bio sposoban za normalan život, teško je disao, brzo se zamarao, mučio se sa tijelom i organizmom koji nisu mogli da prate njegovu glavu, želje.


- Pa on opremu za trening nije izvadio od juna kada je dan prije iznenadnog odlaska u bolnicu posljednji put vježbao, a kamoli da je trenirao - navodi ona.

Međutim, kaže, posljednja dva mjeseca osjećao je snažne bolove u dijafragmi, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, posljednjih dana su se pojavili bolovi u grudnom košu i abdomenu koji su u petak postali toliko nepodnošljivi da je prekinuo sastanak na kojem je bio u gradu i sam otišao u Covid ambulantu.

- Poslije snimaka ljekari su mu iskreno rekli da nešto slično još nisu vidjeli, da nalazi krvi i rendgena prevazilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu. Javio mi se iz Dragiše Mišovića - priča Jovanović.


U medijima su se posljednjih dana pojavljivale različite informacije o Jovanovićevom stanju, koje po riječima njegove supruge nisu tačne. On ima obostranu upalu pluća koja se zapravo vuče još iz jula, uz nju i embolije, ali šta je prava dijagnoza ljekari tek treba da otkriju.

- Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu. Iako je teško svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno "Odustat ćemo Nikad"- podsjeća ona.


Jelena Jovanović kaže da su ljekari divni, požrtvovani, da daju sve od sebe do posljednjeg atoma snage. Iako je, kaže, njima posebno teško, hrabro nose teret odgovornosti i ona vjeruje da će oni naći izlaz iz pakla u kojem se njen suprug i cijela njihova porodica nalaze.

- Pregledali su ga kardiolozi, pulmolozi, neurolozi, gastroenterolozi, radiolozi. Dr Đukić je veoma posvećen tome da se nađe dijagnoza. Čak su konsultovani ljekari sa drugih klinika - kaže Jelena Jovanović.

Cijela porodica Jovanović pati kada pročitaju kako je Čedomir bio nemaran.


- Uostalom i prije korone je čitavog života vodio računa o zdravlju, teško je podnosio svaku povredu, ne samo zato što ga je odvajala od planina, ronjenja, njegovog načina života već i zbog toga što nikad nije mogao da podnese činjenicu da drugima time pravi probleme i predstavlja teret. U kući je to posebno izraženo. Uostalom, po izlasku iz bolnice poslije preležane korone javno je govorio da je snagu za preživljavanje pronalazio u djeci, meni, prijateljima i svima kojima je postao briga umjesto da on o nama brine - zaključuje Jelena Jovanović.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.