x

u svemu ima pomoć asistenta

Jelena Radanović o sinu koji ima autizam: Kao da mu je neko isisao dušu!

Supruga pjevača Slobe Radanovića, Jelena Radanović, nedavno je otkrila da njen mlađi sin iz prvog braka, Naum, boluje od autizma, razvojnog poremećaja koji se najčešće ispoljava u prve tri godine života.

Brojni fanovi poznatog para izrazili su zabrinutost i pitali je kako se dječak bori sa bolešću, a Jelena je riješila da putem Instagram profila odgovori na sva pitanja koja zanimaju njene pratioce.

Radanovićka je istakla da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovjetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine.


- Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao tijelo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava djeca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dijete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija... Uvijek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji - napisala je Jelena.


Na pitanje kako se sada dječak osjeća i kako njegovo liječenje napreduje, rekla je:

- Super je, on je srećan dječak, Daleko od djeteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao prije pet godina. Sada je problem razumijevanje govora i generalno razumijevanje, ali sve što smo radili dalo je određen rezultat. Povremeno je hiperaktivan, spava odlično, voli da pliva. Autisti generalno vole vodu - otkrila je Slobina supruga.


Njene pratioce je zanimalo i to kakav odnos imaju pjevač i njen sin iz prvog braka, kao i to da li je maleni Naum ljubomoran na bebu koju je Jelena dobila sa Slobodanom u februaru ove godine.

- Ljubomoran je na bebu. Svaka emocija kod autista je dobra stvar. Sloba i Naum imaju nevjerovatnu vezu od prvog dana. Pjevaju, igraju se... Zbog njih više nisam tužna - dodala je Radanovićka.

Jelenin sin pohađa školu, ali u svemu ima pomoć asistenta.


- Imali smo sreće, našli smo divnu asistenticu - istakla je pjevačeva supruga.

Inače, Radanovićka je više puta u medijima pričala da se njeni sinovi iz prvog braka odlično slažu sa njenim novim partnerom, što se moglo vidjeti i u trenucima i snimcima koje su ona i Sloba dijelili na društvenim mrežama.


Izvor: Espreso 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.