x

Nakon što je prošle sezone postao prvak sa Toronto Raptorsima

Jeremy Lin napustio NBA ligu i izabrao novu zanimljivu destinaciju

NBA prvak iz prošle sezone, Jeremy Lin, napustio je SAD i potpisao ugovor sa kineskim klubom Beijing Shougang Ducks.

31-godišnji Lin je od jula bio slobodan igrač nakon što je napustio Toronto Raptorse, a sada će i nakon devet godina napustiti NBA ligu.

Lin je u NBA ligu stigao 2010. godina te je nastupao za Golden State Warriorse, a nakon toga je igrao i za New York Knickse, Houston Rocketse, Los Angeles Lakerse, Charlotte Hornetse, Brooklyn Netse, Atlanta Hawkse i Toronto Raptorse.

Prošle sezone je u dresu Toronta bilježio 9.6 poena i 3.1 asistenciju po utakmici. Dobre igre je prikazivao u dresu Brooklyn Netsa u sezoni 2016/2017 kada je imao prosjek od 14.5 poena po utakmici, ali je te sezone imao i dosta problema sa povredama zbog čega je odigrao samo 36 utakmica.

Njegova statistika nakon toga je padala, pa su brojke u Atlanti i Torontu bile dosta manje, a Lin je nedavno na press konferenciji rekao kako je i NBA ligi digla ruke od njega.

"Iskreno, bilo je perioda kada sam osjećao da moram da govorim sebi kako zaslužujem prsten. Kao takmičar koji igra i koji je to radio cijelog života, nisam navikao da ne igram i onda sam pomislio da je teško i zapitao se: Da li ja to zaslužujem? Onda sam počeo da mislim o cijelom svom putovanju i ubjeđivao sebe da definitivno zaslužujem. Doprinosio sam timu, igrao 23 utakmice regularne sezone. Igrao sam stalno protiv tih momaka, na treninzima, bilo na terenu, bilo pored dajući im savjete. To je veoma vrijedno. Bio sam veoma spreman i trenirao sam vrlo naporno ove godine", ispričao je Lin.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.