Jesenja tjestenina
Ako ste ljubitelj tjestenine, probajte je na ovaj jednostavan način.
Sastojci:
250 grama tjestenine
450 grama mljevene junetine
450 grama paradajz sosa
110 grama ljute kobasice
1 kašičica ulja
½ luka
so i biber po želji
Priprema:
Skuvajte tjesteninu fusili. U drugoj posudi propržite malo narezane ljute kobasice dok ne postane hrskava. Ubacite s kobasicama sitno nasjeckani luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte mljevenu junetinu i pržite je dok ne dobije smeđu boju. Ulijte paradajz sos, posolite i pobiberite po želji i kuvajte sve dok se umak ne zgusne. Ubacite tjesteninu u umak i sve dobro promiješajte.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.