x

Jessica Simspon otkrila je tajnu svoje blistave kože

Pjevačica Jessica Simpson rado dijeli svoju privatnost s javnošću. Na društvenim mrežama često vidimo kako se zabavlja s mužem i djecom, ali i pored brojnih obaveza koje se podrazumijevaju kad je u pitanju petočlana porodica – ona nalazi vremena da se posveti i svom izgledu.

Ova ljepotica priznaje da je njega kože i kose nešto što je njoj veoma bitno. Iako koristi različite preparate, tu su i njeni favoriti bez kojih ne može da zamisli svoju njegu, a baš o njima pisala je nedavno i pratiocima njenog bloga.

Krema koja je neophodna ne samo njoj nego i njenim ukućanima je, kako sama kaže, dobra za najrazličitije kožne probleme – od ispucalih usana, preko suhe kože, do blažih formi ekcema. Istu kremu ona koristi i za skidanje šminke.

Što se tiče parfema, omiljeni joj je Fancy Love, koji nosi upravo njen potpis. Mirisna nota dopada joj se jer nije previše sladunjava, a zahvaljujući amberu, on ima dozu senzualnosti i seksepila.

Tokom tri trudnoće, promjene su morale biti primjetne i na njenoj koži, koja je s vremenom postala isušena. Spas je pronašla u hidratnoj kremi koju na lice nanosi i ujutro i uveče. Direktno preko kreme, u jutarnjoj rutini, stavlja šminku.

Za više elastičnosti i blistavosti svoje kože, Jessica redovno koristi serum koji sprečava vidljive znakove starenja. Osim toga, rado upotrebljava i losion na bazi kokosa. Harizmatična pjevačica kaže da taj proizvod predivno miriše i da je posebno praktičan u prilikama kad ne stavlja parfem.

Kada je u pitanju njega kose kaže da je pere dva do tri puta sedmično. U međuvremenu, koristi sprej kojim eliminiše višak masnoće. Za njenu prepoznatljivu talasastu frizuru zaslužna je pegla za kosu. Jednom sedmično koristi i preparat koji obnavlja strukturu vlasi. Zbog dugogodišnjeg farbanja, njenim vlasima je, s vremena na vrijeme, potrebna i dodatna njega, te uz odgovarajući tretman njena kosa postaje meka i lako se oblikuje.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.