x

Jeste li probali botox kose? Evo šta da očekujete…

Svi znamo da u tretmanu lica botoxom ljekar injekcijom ubrizgava Botulinum toxin tip A u mišić lica, kako bi se bore povukle sa kože. I možda ga zato neki izbjegavaju!

Međutim, u ovom slučaju, neće vam biti potrebne igle.

Evo o čemu se radi…

Šta je “botox kose”?

Iako nosi ime botoks, zapravo je u pitanju tretman dubokog hidriranja kose, koji popravlja oštećena vlakna, do čega može doći zbog mehaničkih oštećenja poput češljanja ili sušenja fenom. Rezultat je zdrava, sjajna i mekana kosa.

Ovaj tretman podrazumijeva korištenje sastojaka kao što su ulje kavijara, antioksidansi, vitamini B5, E, kao i kompleks kolagena.

Ovaj tretman savjetuje se osobama bilo kog tipa kose, a efekti jednog tretmana može da traje do četiri mjeseca.


Benefiti botoxa kose

#1 Prirodnija njega kose

Za razliku od keratinskog tretmana (koji koristi hemikalije kako bi se kosa oslobodila elektriciteta i postala sjajna), botox kose služi se prirodnijim sastojcima koji dubinski hrane kosu, čine je hidriranijom i glatkom.

#2 Borba protiv slobodnih radikala

Ulje kavijara sadrži vitamine koji se bore protiv štete izazvane slobodnim radikalima. Uz to, protiv ovih “štetočina” bore se i vitamini B5 i E.

#3 Popravlja oštećenja kose

Kolagen, jedan od sastojaka botoxa kose, protein je koji je krucijalan za oštećenu, suhu i krhku kosu.

#4 Hidratacija

Hidratacija je ključna za zdrav izgled kose, a ovaj tretman joj omogućava da poboljša elastičnost i da bude jača i sjajnija.

#5 Mekoća

Ovaj tretman također omekšava vlasi i vraća im život.


Kako koristiti botox kose?

Iako se najčešće koristi u salonima, ovakav tretman možete da uradite i sami kod kuće. Nakon pranja kose nanesite formulu i ostavite da djeluje 30 minuta. Isperite i stilizujte kosu, kako bi otkrila svoju sjajnu, meku i zdraviju stranu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.