x

JEZIVA ISPOVIJEST DJEČAKA IZ KNJAŽEVCA KOGA JE OTAC S*LOVAO: Morao sam da otvorim usta i da g*tam!

- Želio sam da se ubijem, uopšte me nije bilo strah da umrem. Strah me je bilo samo tate, da mi nikad više ne radi ono, da me nikad više ne prebija kaišem... - kaže tihim glasom i spuštenog pogleda dječak (13) koji je u junu 2017. u školskom dvorištu pokušao da se ubije nožem, navodno zbog toga što ga je otac silovao.

Dječak trenutno sa majkom A. V. živi u kući njenog strica S. S. u Knjaževcu. Žena kaže da je pobjegla od supruga prije oko godinu dana. U sigurnoj kući su proveli oko mjesec dana, a onda joj je stric obezbijedio utočište. Osumnjičenom ocu B. V. (45) određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je od 2015. do 2016. u više navrata silovao sina dok ga je kupao.

Dječak je dugo ćutao, a jeziva priča je otkrivena kada je u školu ponio nož. U samoubistvu je vidio jedini izlaz iz pakla, ali su učenici zvali nastavnike i psihologa, koji su spriječili tragediju.

- Jeste, radio mi je to. Tri puta to, a mnogo puta ono - govori dječak, koji kada kaže „ono“ misli na o*alni s*ks, na koji ga je otac prisiljavao.

Kako smo saznali od nadležnih, dječak je policiji ispričao da ga je otac s*ksualno zlostavljao dok ga je kupao. Zaključao bi vrata kupatila da ne uđe majka, a onda...

- Ja se skinem, a on me prvo okupa cijelog. Onda mi sipa šampon na kosu i naredi da širom otvorim oči i usta. To sam mrzio jer je bilo ljuto, pekla mi je oči sapunica, ali sam morao i da gutam pjenu. Prvi put kad mi je uradio ono, rekao je da će me prebiti ako pisnem. Ne bih ja ni glasa pustio, bilo me je mnogo strah. Tata bi mi ipak stavio ruku na usta za svaki slučaj. A kada me je tjerao na, znate, ono drugo, isto bi prijetio. Rekao je da će ubiti i mene i mamu ako bilo kome kažem. Mislio sam, bolje da pretrpim to nego da nas premlati. Bilo je mnogo grozno. Povraćalo mi se. Žmurio sam. Neću više da pričam... - promuklim glasom, gledajući u pod, govori dječak.

Njegova majka kaže da je sumnjala da se nešto dešava iza zaključanih vrata kupatila. Ali kada bi pitala sina šta je radio sa tatom, ovaj bi samo odgovorio da se kupao.

- Bilo mi je sumnjivo što zaključava vrata. Poslije mi je postalo sumnjivo što se toliko dugo zadržava dok kupa dijete. Pitala sam ga, on je rekao da umuknem, da kao otac može valjda da okupa sina. Dijete je kasnije plakalo kada je trebalo da uđe u kupatilo. Jednom sam čula strašan vrisak... Pitala sam muža šta je bilo, ali je rekao da je „malom ušla pjena u oči“. Desilo se više puta da dječak nakon kupanja neprestano pljuje. Nisam znala, a trebalo je... - kaže majka.

Ona dodaje da nijednom nije vidjela čin silovanja, ali da sve vjeruje svom sinu.

- Želim mu da živi 100 godina i da ih provede u zatvoru i da mu tamo svaki dan rade ono što je on radio nama godinama! - kaže nesrećna žena.

Majka nervozno krši ruke i nastavlja:

- Da sam znala, mislim da bih smjela da odem. Ovako smo trpjeli godinama da nas bije. Mene je tukao svačim, štapom, pesnicama, šutirao me, strah u kosti mi je utjerao. Gore mi je bilo dok je tukao njega. Počeo je kada je sin imao oko šest mjeseci. Nerviralo ga je što plače, pa ga je bacio na krevet, dijete je palo na pod... Kada je imao oko godinu dana, udario ga je jako u lice da mu je išla krv na usta, samo zato što je povukao stolnjak sa tanjirima... - kaže majka dječaka.

- Gledala sam kako ga tuče... Kad bih viknula da prestane, krenuo bi na mene. Nisam se bojala, otimala sam ga iz njegovih ruku. To ga je ljutilo, pa nas je tek onda krvnički prebijao. Nekad sam ćutala kad udari dijete, da ga još više ne naljutim. Neki me pitaju što sam trpjela. Ne znate vi taj strah, to se ne može objasniti. Kao da nisam bila ni žena, ni majka, nego neka životinja koja mora da trpi, tako sam se osjećala. Nisam bila čovjek... - govori zlostavljana žena.

Dječak je na psihijatrijskoj terapiji lijekovima. Kakav će biti njegov život i da li će uspjeti da pobijedi strahote koje su mu urezane u misli, pitanje je bez odgovora.

B. V. je određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio djelo, zbog uznemiravanja javnosti, jer je za krivično djelo silovanja ijzatvorska kazna od 10 godina, pa naviše.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.