x

NASTAVLJAMO S PODRŠKOM

Johnson: Narod Ukrajine mora pobijediti i Vladimir Putin mora propasti!

Premijer Velike Britanije Boris Johnson održao je konferenciju za medije nakon sastanka članica NATO saveza i organizacije G7 te je naglasio kako će Velika Britanija pružiti dodatnu pomoć Ukrajini.

Između ostalog, Johnson je pojasnio kako Velika Britanija mora podržati Ukrajinu na duže staze u borbi protiv susjedne zemlje koja je maltretira.

"Ovo je samo početak. Poruka koju upućujemo Putinu je sljedeća: Mi smo uz građane Kijeva, Mariupolja, Lavova i Donjecka. Kao što je i sam predsjednik Zelenski rekao, narod Ukrajine mora pobijediti i Putin mora propasti. Bit će tako", mišljenja je britanski premijer.


Iako će Velika Britanija pružiti dodatnu vojnu pomoć Ukrajini, isključio je mogućnost uvođenja odluke o zabrani letova iznad Ukrajine.

"Uvođenje zone zabrane letova iznad Ukrajine značilo bi da naši avioni mogu oboriti ruske avione. Nijedna zemlja NATO-a to ne želi učiniti. Moramo biti jasni u vezi toga. To nije nešto o čemu razmišljamo. Ono što mi radimo jeste pružanje pomoći Ukrajini u dostavljanju odbrambenog oružja", poručio je Johnson.


Također, britanski premijer je komentirao i izjavu glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova koji je rekao kako je britanski premijer osoba koja širi antirusko raspoloženje među građanima.

"Nisam ni najmanje antiruski nastrojen. Suosjećam se s ruskim narodom, ali ne i sa njihovim liderom Vladimirom Putinom. Svi se slažemo da je ono što Putin radi krajnje katastrofalno. Njegova invazija na Ukrajinu je neljudska i barbarska. To je ponašanje kakvo nismo vidjeli na evropskom kontinentu 80 godina", zaključio je Johnson.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.