x

nba

Jokić dominirao protiv San Antonija, Denver vratio seriju na početak

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su sinoć u San Antoniju ekipu Spursa rezultatom 117:103 i tako u četvrtoj utakmici osmine finala NBA play-offa izjednačili u seriji na 2-2.

Najzaslužniji za trijumf Nuggetsa bio je srbijanski centar Nikola Jokić, koji je duel AT&T Centru završio sa 29 poena (10/22 iz igre), 12 skokova i osam asistencija.

Jokića je pratio Kanađanin Jamal Murray s 24 poena i šest asistencija, dok je u redovima Spursa LaMarcus Aldridge zabilježio 24 poena i devet uhvaćenih lopti.

Inače, domaći su sjajno otvorili utakmicu, nakon prve četvrtine vodili čak i s 12 poena razlike, ali je to bilo sve što su prikazali jer su u nastavku meča pitali isključivo gosti.

Denver je ovim trijumfom uzvratio break Spursima, a serija se sad vraća u Colorado, gdje će Nuggetsi u utorak od 22:00 sata imati šansu da pred svojim navijačima dođu do prvog vodstva u ovom dvoboju.

Nuggetsi su prema većini analitičara favoriti, kako zbog pozicije u ligaškom dijelu sezone, tako i zbog psihološke prednosti koja je sada u ozbiljnom porastu.

Rezultati prvog kruga završnice košarkaške NBA lige:

Istok:

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 108:112

(Džanan Musa nije igrao za Brooklyn)

- Philadephia vodi u pobjedama sa 3:1

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 103:109

- Milwaukee vodi u pobjedama sa 3:0

Zapad:

Utah Jazz - Houston Rockets 101:104

- Houston vodi sa 3:0 u pobjedama

San Antonio Spurs - Denver Nuggers 103:117

- Rezultat u pobjedama izjednačen na 2:2


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.