x

ODLIČNI CENTAR

Jokić govorio o partijama Denvera: Spomenuo i igranje za reprezentaciju Srbije

Nikola Jokić još uvijek nije siguarn da li će nastupiti za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u košarci koje se igra ove godine


Nikola Jokić još uvijek nije siguarn da li će nastupiti za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u košarci koje se igra ove godine, a u razgovoru za „Glas Amerike“ otkrio kada će donijeti odluku o nastupu za reprezentaciju.

NBA sezona polako ulazi u završnicu, a Jokić je sa Denverom i dalje prvi na Zapadnoj konferenciji i napad na titulu prvaka se čini realnom opcijom.

Fokus obaveze u klubu

Zbog toga je Jokiću u fokusu da prvo završi sve obaveze u klubu, a onda odluči da li će igrati za reprezentaciju, slično kao što je uradio i prošle godine prije Evropskog prvenstva.

- Bitno je da smo se kvalifikovali, to je najvažnije. Vidjet ćemo kakav će biti plasman. Daleko je, ni ne razmišljam. To je odluka koju donosim preko ljeta - istakao je srbijanski centar.

Zabrinut igrom tima

Jokić se dotakao i igre Denvera, koji nije u sjajnoj formi u poslednje dvije sedmice, ali je i dalje lider konferencije.

- Trebamo se zabrinuti, ali treba i da razmislimo kako ćemo se vratiti prijašnjim igrama. Jer je to radilo. Pobijedili smo dvije utakmice u gostima, a deset dana smo na putu, puno je to - rekao je Jokić.

Denver na svom parketu igra odlično ove sezone, ali u plej-ofu je sve drugačije.

- To u plej ofu ništa ne znači, zavisi koga ćemo dobiti od protivnika. Moje očekivanje je da prođemo prvu rundu, cilj je da idemo rundu po rundu, sigurno imamo šanse. Zanimljiva smo ekipa – kazao je za kraj srbijanski centar.

Jokić je ove sezone na prosjeku od 24,8 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija po utakmici i jedan je od glavnih kandidata za nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.