x

NBA LIGA

Jokić i Mari igrali kao u transu: Nestvaran preokret Denvera protiv Lejkersa

Jokić je ostvario novi tripl-dabl


Bili su na ivici ponora, sve je ličilo da će Los Anđeles Lejkersi uzeti brejk, ali su košarkaši Denvera dva puta uspjeli da stignu -11 i dođu do trijumfa u drugoj utakmici finalne serije Zapadne Konferencije - 108:103

Još jedan tripl-dabl Jokića

Svakako najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću, koji je ostvario još jedan historijski tripl dabl sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija, ali i Džamalu Mariju koji je pogađao trojke u posljednjoj dionici i tako kreirao taj nevjerovatni preokret.

Da, Nagetsi su od -11 sredinom treće četvrtine stigli do +12 na pet minuta do kraja. Potom je Mari ubacio još jednu pri rezultatu 99:94, ali i sedam slobodnih bacanja u posljednjoj minuti. Bio je to njegov 37. poen na meču, uz 10 skokova.

Mučio se Mari pune tri četvrtine, da bi u toj posljednjoj sasuo čak 23 poena Lejkersima i tako sjajno odmijenio Jokića koji uopšte nije pogađao u toj četvrtoj četvrtini.

Entoni Dejvis je jedan od tragičara gostujućeg tima, kao i Lebron Džejms. Prvi je imao otvorenu trojku na -5 u finišu, zatim je upropasio još jedan napad, dok je "Kralj" promašio zicer poslije greške Denvera za potpuni povratak u igru. Ko zna šta bi bilo da je tada pogodio...


Braun standardno dobar sa klupe

Majkl Porter je također pogodio neke bitne trojke i na kraju je imao 16 poena, Brus Braun standardno dobar sa klupe (12 poena), dok je Gordon dodao 10.

S druge strane, Hačimura je bio nevjerovatan sa 21 poenom, mada su Lebron i Rivers imali po 22. Džejmsu je skok falio za tripl-dabl (10 asistencija i devet skokova), ali vrijedi pohvaliti sjajnu odbranu nad Jokićem. Dejvis je imao 18 poena i 14 skokova, uglavnom je pogađao sa linije penala.


Tenzija, nervoza, veliki broj faulova i ispresijecana igra... Tako je izgledala prva četvrtina utakmice između Denvera i Lejkersa koja je završena egalom (27:27).


Gosti vodili uvodnih pet minuta

Gosti su vodili u uvodnih pet minuta, prije nego što su Nagetsi preko Džamala Marija i Brusa Brauna okrenuli na 20:16. Ipak, Hačimira je bio sjajan u timu iz El Eja prije nego što je Jokić položio svoj deveti poen pred kraj prve deonice. Ujedno je dodao i po dva skoka i asistencije.

S obzirom na to da je igrao cijelu prvu četvrtinu, Majkl Meloun ga je ostavio na klupi na startu druge. Pogrešno - jer se odmah javio problem u napadu Denvera.

Hačimura je nastavio da dominira, ubacio je svoj 13. poen i Lejkersi su vodili sa 38:30. Dejvis je sve pogađao sa linije penala i vrlo brzo je gost stigao do dvocifrene razlike (42:32).


Vratio se Jokić na parket i pri rezultatu 47:36 za Lejkerse ubacio je jedan težak šut - uz dodatno slobodno bacanje. Prethodno se Džejms obrukao, kada je zakucavanjem htio da ponizi rivala, i od tog trenutka je uslijedio pad Lejkersa i deset uzastopnih promašaja iz igre.


Dvocifrena prednost

Kaldvel-Poup je pogodio trojku, Gordon je zakucao na dodavanje Jokića i na semaforu je stajalo 48:49 prije nego što je domaćin promašio šut za vođstvo, te dozvolio Džejmsu i Hačimuri da odvedu Lejekrse na +5 na kraju poluvremena (53:48)

Jokić je prvi dio igre završio sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Hačimura sa 17 bio najefikasniji na parketu.

Olako je Denver prosuo taj teško stečeni priključak, jer su Lejkersi preko Ostina Rivsa (pet vezanih poena) ponovo otišli na dvocifrenu prednost.


Jokić je poslije 2+1 sve to prekinuo, nedugo zatim je došao i do dabl-dabl učinka (21 poen, 10 skokova). Međutim, Lejkersi su nastavili da igraju sjajnu odbranu nad ostalim igračima Denvera i poslije zakucavanja Džejmsa bilo je ponovo +11 u 30. minutu (68:57).


Samo nakratko, jer je Porter na asistenciju Jokića pogodio za 68:62 i tako natjerao goste da traže tajm-aut koji im je donio +10 (74:64).

Nova magija Jokića

Tada smo vidjeli novu magiju Jokića koji je sa dvije asistencije častio Kaldvela Poupa i Brusa Brauna, a ovi trojkama kreirali seriju 8:0 za potpuni povratak u igru (72:74).

Mari je u sljedećem napadu konačno izjednačio rezultat (74:74), prvi put nakon prve dionice, da bi Lejkersi opet napravili seriju 5:0 koja je mogla da naraste i na +8 da je Džejms bio precizan za tri.

Na drugoj strani nije ni Kaldvel - Poup, ali je Jokić iz zvuk sirene (bila je silazna putanja) pogodio za 76:79 pred posljednji kvartal.

Porter je izjednačio na startu četvrte četvrtine, a Mari je ubacio trojku za prvo vođstvo Denvera u drugom poluvremenu (84:83). Potom i još jednu (87:83)


Nastavio je domaćin da sipa trojke, pomenuti Mari je pogađao i sa linije penala, tako da je Denver stigao do velikog preokreta.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.