x

Po broju skokova

Jones je danas oborila rekord Eurobasketa svih vremena

Košarkašice BiH nisu uspjele da prirede senzaciju u četvrtfinalu Eurobasketa, pa su poražene od favorizovane Francuske sa 80:67.

Častan poraz Zmajica, koje su se do kraja borile kako bi izgubile sa što manjom razlikom. Nedostajala je ponajbolja igračica Marica Gajić, koja se povrijedila u duelu s Hrvatskom.

Ona danas nije igrala, već je s klupe bodrila svoje saigračice, a u njenom izostanku briljirala je Jonquel Jones. Naša reprezentativka s Bahama ubacila je 29 poena, ali i zabilježila 24 skoka.


Time je postala rekorderka po broju uhvaćenih lopti na jednoj utakmici kada je u pitanju Eurobasket. Nikada, dakle, nijedna igračica prije nje nije uspjela da meč završi s 24 skoka.

Ona je igrala fantastično tokom cijelog turnira i smatra se najboljom igračicom, pa nije isključeno da dobije MVP priznanje na kraju, što bi bila velika čast i za nju, ali i za BiH.


Nakon današnjeg poraza, Zmajicma preostaje borba za peto i šesto mjesto i plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Rival bh. selekciji bit će Švedska i ako dobijemo, igrat ćemo u Australiji kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.