x

Kapiten Redsa o sukobu sa bivšim saigračem

Jordan Henderson nije podnosio Suareza: Eksplodirao sam, mogao sam ga ubiti u tom trenutku

Kapiten Liverpoola Jordan Henderson otkrio je veoma zanimljivu priču o svom odnosu sa današnjim članom Barcelone Luisom Suarezom.

Urugvajski napadač je dres Redsa nosio od 2011. do 2014. godine, a u tom periodu u ozbiljniju karijeru je ulazio i današnji kapiten Jordan Henderson.

Suarez kao velika zvijezda nije štedio mladog saigrača. Henderson je priznao kako je u jednom trenutku želio da ubije Urugvajca zbog njegovog ponašanja na trening.

"Davao sam sve od sebe, jer biti fudbaler donosi kritike i konstante sumnje. U tom periodu bio sam mlad i bilo je nekoliko stvari koje je Luis radio i koje mi se nisu dopadale. Učinio je da se osjećam nedovoljno dobrim da budem s njim u istom timu", rekao je Henderson i nastavio je:

"Dizao je ruke u zrak kao da je želio da poruči: 'Šta on radi ovdje, nije mu mjesto tu'. To me je veoma povrijedilo. Napravio je to tri puta i onda sam eksplodirao. Mogao sam ga ubiti u tom trenutku", istakao je veznjak Redsa.

Nakon toga su bili u izuzetno dobrim odnosima.

"Od tog trenutka smo bili veoma dobri. U narednoj utakmici sam mu namjestio gol, a nakon toga se prema meni ponašao fantastično. Zbližili smo se i od njega sam mnogo naučio".

Henderson je prije Liverpoola igrao za Sunderland i Coventry, a na Anfield je stigao kao i Suarez 2011. godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Volim ovaj tim. Ljudi, izvinjavam se na napretku, upravo sam razgovarao o tim momcima, želim da upoznam vaše, pišite mi ovdje--- http://bosna.lco.jp