x

Gordon Hayward slomio prst

Jordana je oblio hladan znoj zbog povrede čovjeka kojem je dao 120 miliona dolara

Gordon Hayward potpisao je nedavno četverogodišnji ugovor sa Charlotte Hornetsima vrijedan 120 miliona dolara.

Mnogi stručnjaci smatraju da je vlasnik tima iz Sjeverne Karoline Michael Jordan napravio veliku grešku i da je bacio novac na čovjeka koji u posljednje tri godine muku muči sa povredama.

Sada je stigla nova. Hayward je slomio prst u predsezonskoj utakmici protiv Toronto Raptorsa, te je stavljen na listu povrijeđenih i trebat će mu određeni period za oporavak.

Hayward će propustiti utakmicu protiv Orlanda, upitan je za otvaranje sezone i sada je samo pitanje koliko će tačno vremena provesti van terena.


Interesantno je da je Hayward do 2017. godine propustio samo 42 utakmice u NBA ligi. Ipak, nakon stravične povrede na otvaranju sezone 2017/2018 krenuo je pravi haos.

Lom noge ga je odvojio sa parketa godinu dana, a zatim su se redale jedna za drugom. Slomio je ruku prošle sezone, a zatim je doživio i težu povredu zgloba u doigravanju.

Zato je i bilo čudo da je Jordan dao toliki novac za čovjeka koji ima ozbiljne probleme sa povredama. Nema dileme da je i njega oblio hladan znoj kada je čuo da je Hayward ponovo van terena.


Hayward je u NBA ligu stigao 2010. godine. Izabrala ga je Utah devetim pikom i sedam sezona je nosio dres ovog tima. Tri godine je bio član Bostona, a od ove godine je član Hornetsa.

U karijeri je na prosjeku od 15.3 poena po meču.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.