x

Peru ostao bez šansi za nokaut fazu

Još čekamo "pravu" Francusku, ali pobjede ne izostaju

Iako još uvijek čekamo "moćnu" Francusku koja se najavljivala pred početak Mundijala i ova "blijeda" uspijeva upisivati pobjede. Tako su Trikolori danas u meču druge runde grupe C savladali Peru sa minimalnih 1:0.

Francuzi su na ovaj način potvrdili plasman među 16 najboljih u Rusiji, dok je Peru izgubio svaku šansu za osminu finala.


Ipak, ne može se reći da su Peruaci bili puno slabiji od svog protivnika, a čak bi se moglo tvrditi i da su u dobrom dijelu drugog poluvremena bili bolji rival.


Peruanci su i prvi ozbiljno zaprijetili na današnjoj utakmici i to preko Guerrera u 31. minuti, ali je njegov šut iz obećavajuće pozicije uspio zaustaviti Hugo Lloris.


Tri minute kasnije Francuzi ipak stižu do gola. Giroud je ušao u kazneni prostor protivnika i šutirao, ali je njegov šut izblokiran. Ipak, lopta dolazi do Mbappea koji pogađa za vodstvo Trikolora od 1:0.


Imali su Francuzi dobru šansu i u finišu prvog dijela preko Lucasa, ali promjene rezultata nije bilo, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Deschampsovih izabranika.


Nastavak je donio nešto agresivniju igru Perua, a ova selekcija je mogla do izjednačenja u 50. minuti. Ipak, fantastičan šut Sancheza iz velike udaljenosti je "odsjeo" na prečki gola Francuske. Imao je Peru dobru priliku i u 68. minuti, ali Advincula šutirao preko gola.


Do kraja je Peru pokušavao doći do poravnanja, ali nije uspio stvoriti opasniju situaciju pred Llorisovim golom, pa je Francuska uprkos dosta blijedom izdanju stigla do drug pobjede na Mundijalu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.