x

Reprezentacija sve slabija

Još jedan udarac za Amerikance: Zion Williamson propušta Mundobasket!

Spisak putnika koje će Amerikanci povesti na ovogodišnji Mundobasket sve je manje kvalitetan.

Nakon što je najveća američka zvijezda koja je trebala putovati u Kinu James Harden otkazala nastup, njegovim stopama vrlo brzo krenuo je i Bradley Beal. Osim njih, nastup su otkazali CJ McCollum, Anthony Davis, Eric Gordon i Tobias Harris.

Ovom spisku sada se priključio i prvi pik ovogodišnjeg NBA drafta, sjajni centar Zion Williamson. On je propustio većinu Ljetne lige koja se održavala u Las Vegasu zbog problema sa koljenom i trenutno nije spreman pomoći reprezentaciji.

Nakon silnih otkaza selektor Greg Popovich je bio prinuđen da uputi nove pozive, a kako prenosi The Athletic, reprezentaciji su se u trening kampu ovih dana priključili košarkaši Boston Celtica i Chicago Bullsa Marcus Smart i Thaddeus Young.

Podsjetimo, ukupno sedam košarkaša je otkazalo nastup Gregu Popovichu od početka ovog mjeseca, a obzirom da su samo dvojica novih priključena, onda je spisak putnika spao na 16 imena.

Amerikanci sada izgledaju ovako:

Harrison Barnes

Andre Drummond

Kemba Walker

Damian Lillard

Kevin Love

Kyle Lowry

Khris Middleton

Myles Turner

Kyle Kuzma

Brook Lopez

Paul Millsap

Jayson Tatum

P.J. Tucker

Donovan Mitchell

Marcus Smart

Thaddeus Young

Naravno, i ovaj spisak će na kraju biti skraćen za još četiri košarkaša obzirom da će Popovich moći u Kinu povesti samo 12 igrača. Konačni spisak trener San Antonio Spursa objavit će 17. augusta.

SAD je svakako još uvijek prvi favorit za zlato, ali ova reprezentacija će biti jedna od najslabijih koju su Amerikanci u ovom stoljeću poslali na Svjetsko prvenstvo pa se svakako i neke druge reprezentacije mogu nadati da će im pomrsiti račune.

SP u Kini se održava od 31. augusta do 15. septembra, a Amerikanci su u grupi E sa selekcijama Turske, Češke i Japana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.