x

David Haye jasan

"Joshua mora isprebijati Puleva kako bi meč s Furyjem bio prava stvar"

Anthony Joshua borit će se protiv Kubrata Puleva 20. juna u Londonu.

Britanac će braniti četiri naslova prvaka svijeta teške kategorije, a ako uspješno odbrani titule, velika je mogućnost da će se na kraju godine boriti protiv Tysona Furyja.

Kralj Cigana će u julu morati da odradi revanš protiv Deontayja Wildera i u slučaju da ponovo pobjedi, borba za ujedinjenje titula će biti neizbježna.

Ipak, nekadašnji šampion David Haye tvrdi kako će Joshua morati dobro isprebijati Puleva da bi se dobio obračun kojeg svi žele vidjeti. Barem onako kako je Fury prebio Wildera u prvom meču.

"Ne smatram da AJ treba boksovati protiv Puleva kao protiv Andyja Ruiza. Može se vratiti svom starom stilu - dinamičnosti i eksplozivnosti. Može iskoristiti svoje fizikalije i razornu moć", rekao je Haye i dodao je:

"Realno je da ga može nadboksati, ali ne vjerujem da to svijet želi vidjeti. Svi žele da vide ono što su vidjeli ranije od Furyja. Ako je Furyj mogao isprebijati Wildera na onakav način, Joshua bi morao napraviti isto", rekao je Haye.

AJ je u decembru vratio pojaseve nakon što je u izuzetno dosadnoj borbi pobijedio Andyja Ruiza na bodove, ali sada će mu zaista trebati prava borba da bi potvrdio status jednog od najboljih na svijetu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.