x

Dva meča u 2021. godini bi se trebala održati

Joshua prijeti Furyju: Otkinut ću mu glavu!

Anthony Joshua i Tyson Fury će u 2021. godini vjerovatno odraditi dvije borbe za apsolutnog prvaka svijeta.

Nakon što je AJ nedavno protiv Kubrata Puleva odbranio naslove po verzijama IBF, IBO, WBO i WBA, zahuktali su se pregovori sa timom Tysona Furyja, prvaka svijeta po WBC verziji.

Gotovo je izvjesno kako će se britanski bokseri naći dva puta u ringu naredne godine, a borbe bi mogle donijeti zaradu od preko 500 miliona funti.

AJ je zaprijetio Furyju kako će mu otkinuti glavu u ovom meču.

"Ako se budemo borili, u što sam uvjeren, bit će to jedan od najvažnijih događaja u zemlji još od Svjetskog prvenstva u fudbalu 1966. godine", rekao je Joshua za The Guardian i nastavio je:

"Ja sam ozbiljan, ali borba će biti zvanična kada to čujete iz mojih usta. Želim mu otkinuti glavu u toj borbi. Sigruan sam da ću pobijediti", rekao je AJ.


Fury i Joshua spremni da se odreknu titula za međusobni duel od 500 miliona funti

Želja svih je da jedan od ovih boksera postane apsolutni šampion svijeta. Pregovori o borbi se već uveliko vode, a promotori Eddie Hearn i Bob Arum su uvjereni da će dogovor o dvije borbe u 2021. godini biti ubrzo postignut.

Međutim, predsjednik WBO organizacije Paco Valcarcel je poručio da Joshua sada mora braniti pojaseve protiv njihovog izazivača Oleksandra Usyka ili da se odrekne pojasa ako to ne želi učiniti.

Iako nijedan kamp ne želi da se odrekne nekog od pojaseva, Hearn priznaje da je borba za svjetski tron prioritet ispred bilo kakve titule.

"Imamo borbu u svojim rukama i žao mi je upravljačkih tijela, ali to je iznad svih pojaseva. U jednom trenutku bismo mogli reći: Riješimo se politike odmah. Odbacimo sve pojaseve, jer ako bismo izgubili jedan pojas, mogli bismo i ostale", rekao je Hearn i dodao je:


"Imate najveću borbu u svijetu boksa, plaćate upravljačkim tijelima stotine hiljada dolara i sad imate još jednog čovjeka (Usyk) koji želi milionski iznos da se skloni. Zato moramo biti oprezni jer je cilj ove borbe uvijek bila titula apsolutnog šampiona svijeta", rekao je Hearn.

Poručio je da će učiniti sve kako bi se borba što brže dogovorila.

"Učinit ćemo apsolutno sve da svi pojasevi budu u igri. Ono što sigurno nećemo učiniti je plaćati otkupninu nekom i nećemo dopustiti da se politika uključi u igru. Pokušavamo riješiti ove preostale probleme. Iskreno, nema ih puno. Imamo plan za borbu u maju za apsolutnog prvaka svijeta".

Ako se na kraju riješe svi problemi veliki okršaji bi vrijediti nestvarnih 500 miliona funti. Prvi meč je planiran na Bliskom istoku, a drugi u Londonu.

Želi se osigurati prisustvo navijača u revanšu na Wembleyju, gdje bi bez ikakvih dilema bilo 90.000 navijača.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.