x

Sloboda u nedjelju putuje na gostovanje starom sportskom rivalu

Josip Pandža: Uz pravi pristup nadam se pobjedi u Sarajevu

Bh. prvenstvo za košarkaše nastavlja se već ovaj vikend. 

Košarkaši Slobode putuju u Sarajevo, na gostovanje kod ekipe Bosne. U prvom dijelu sezone u Mejdanu odigran je neizvjestan susret, gdje su košarkaši Slobode pred sami kraj uspjeli da teškom mukom upišu nove bodove.

Pred nedjeljni susret sa starim sportskim rivalima trener Slobode Josip Pandža poziva na oprez, ali nada se pobjedi uz pravi pristup, posebno u odbrani, gdje je bilo mnogo propusta u prvom dijelu sezone.

"Protiv Bosne u nedjelju igramo važnu utakmicu. Napravili smo par neplaniranih kikseva u prvom dijelu sezone, te maksimalno smo fokusirani i sa velikim oprezom dočekujemo taj susret. Favoriti smo na papiru, međutim ako ne prenesemo to na parket u nedjelju imaćemo velikih problema", rekao je Pandža te dodao:

"Moramo dati sve od sebe od prve minute, te ako nametnemo svoj tempo igre, ne sumnjam u našu pobjedu. Kako mi tako i Bosna u ovaj susret ulazi sa promjenama u igračkom kadru. Nadam se da će u ovoj utakmici defanzivni pristup moje ekipe biti mnogo bolji, jer u prvom dijelu sezone to nije bilo na zadovoljavajućem nivou", završio je Pandža.

Utakmica između Bosne Royal i Slobode na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 18:00 sati.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.