x

U finalu bolji od Lisowskog

Judd Trump osvojio World Grand Prix

Trenutno najbolji igrač snookera, Judd Trump, osvoji je rangirajući turnir World Grand Prix.

Nakon što je u polufinalu "razoružao" Ronnieja O'Sullivana (6:1), Trump je u finalnom meču bio bolji od Jacka Lisowskog, koji je u polufinalu savladao Marka Selbyja.

Trump je sjano otvorio meč, a na odmor nakon prve sesije otišao je sa velikom prednošću (6:2). Međutim, Lisowski se nije predavao, u drugoj sesiji je zaigrao mnogo bolje, pa je uspio smanjiti na 7:6, no ipak u samom finišu Trump se bolje snašao i na kraju je zasluženo slavio.


Trumpu je ovo 20. rangirajuća titula. Pridružio se O'Sullivanu (37), Stephenu Hendryju (36), Johnu Higginsu (30), Steveu Davisu (28) i Marku Williamsu (22), igračima koji su osvajali 20 ili više titula na rangirajućim turnirima.

Osim vrijednog trofeja, Trump je zaradio i 100.000 funti, dok je Lisowskom kao poraženom u finalu pripala nagrada od 40.000 funti.


"Sjajan meč, Jack je igrao jedan od najboljih snookera u karijeri. Morao sam napraviti nekoliko izvanrednih poteza. Morao sam biti strpljiv i iskoristiti sitne greške koje je pravio. Ako Jack nastavi ovako igrati, brzo će biti među pet najboljih na svijetu. Ovo je najbolji početak sezone u mojoj karijeri, moram pokušati nastaviti igrati na ovom nivou, a nadam se da će biti još uspjeha. Kada ste broj jedan na svijetu, onda morate još više trenirati jer svi vas jure. Jedini način ostati na vrhu je trenirati više od ostalih", rekao je Trump nakon meča dok je Lisowski istakao:

"U drugoj sesiji sam poboljšao svoju igru i stavio sam Trumpa pod pritisak. Natjerao sam ga da dadne ono najbolje od sebe. Iza mene je sjajna sedmica i moja igra ide u dobrom smjeru".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.