x

Juha sa povrćem za zimske dane

Juhu u tanjuru prelijte s dvije kašike vrhnja za kuhanje.

Sastojci: 1 kg tikvi, 3 mrkve, 3 krompira, 2 luka, 1/2 zelene paprike, 2 grančice peršuna, 2 grančice celera, 2 kašike maslinova ulja, so, biber, maslac, vrhnje za kuhanje.


Priprema:

1. Tikvu očistite i narežite na manje komade. Mrkvu, krompir i luk ogulite i narežite na manje komade, a polovicu zelene paprike narežite na sitnije kockice. Narezano povrće stavite u posudu, ulijte vodu i stavite da su kuha.

2. Dodajte maslinovo ulje, so i sitno nasjeckani celer i peršun. Kuhajte dok povrće ne omekša, odnosno dok se krumpir ne raspada. Kada je povrće skuhano, odlijte većinu vode i sastojke izmiksajte štapnim mikserom. Ovisno o tome želite li gušću ili rjeđu juhu, polako dolijevajte prethodno odlivenu vodu.

3. Dodajte pola kašike maslaca i dobro izmiješajte. Juhu u tanjuru prelijte s dvije kašike vrhnja za kuhanje.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.