x

Treći poraz Stare dame u sezoni

Juventus je u Veroni izgledao očajno i zasluženo je izgubio!

Verona je u 23. kolu italijanske Serije A pobijedila Juventus rezultatom 2:1.

Verona je od prve minute pritisla prvaka Italije. Bili su domaći izuzetno opasni, a u prvom poluvremenu im je poništen i gol zbog milimetarskog ofsajda.

Ipak, Juventus ima za čime da žali u prvom dijelu meča. Dougalas Costa i Cristiano Ronaldo su pogodili okvir gola, prvi prečku drugi stativu i lopta jednostavno nije željela u gol.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u drugom smo vidjeli golove i dosta uzbuđenja.

Juventus je prvi stigao do vodstva u ovom meču, a pogodio je naravno Cristiano Ronaldo. Nakon jedne greške veznog reda Verone u 65. minuti, Portugalac je povukao kontru, odigrao je dupli pas sa Bentacurom, a zatim je pored Rrahmanija pogodio za 0:1.

Međutim, nije prednost Stare dame dugo trajala. Odličnu igru domaći tim je naplatio u 76. minuti kada Fabio Borini koristi grešku Miralema Pjanića i pogađa za 1:1.

Verona je izgledala opasnije u finišu utakmice. Marash Kumbulla je pogodio prečku u 84. minuti, a pregledom VAR snimka utvrđeno je da je Bonucci igrao rukom i sudija Massa pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je iskusni Giampaolo Pazzini i pogodio je za 2:1.

Nisu Bianconeri do kraja previše napravili pred golom Verone. Tim Ivana Jurića odigrao je odlično u defanzivi i na kraju je došao do velike pobjede.

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč i nije blistao na terenu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.