x

Uvjerljiva pobjeda Fiorentine

Juventus ponižen u Torinu!

U derbiju 14. kola italijanske Serije A neprijatno iznenađenje Juventusa, koji je na svom terenu deklasiran od Fiorentine s 3:0.

Juventus je slovio za velikog favorita, ali je već u trećoj minuti zakazala odbrana domaćih, a Vlahović nakon sjajnog pasa Riberyja stigao do gola.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se u 18. minuti, kada je Cuadrado krvničkim startom zaradio direktan crveni karton. Najprije mu je pokazan žuti karton, no poslije VAR-a ustanovljeno je da je to za direktan crvnei karton.


S igračem manje Juventus nije odustajao od svoje namjere da večeras ostvari pobjedu, pa je nastavio da napada, a u nastavku je poništen gol Cristiana Ronalda zbog ofsajda.

I kada se Juventus u potpunosti otvorio, uslijedio je šok. U 76. minuti autogol Alexa Sandra, a zatim Caceres zabija gol protiv bivšeg kluba za konačnih 3:0 i veliku pobjedu Viola.


Ovo nije najgora vijest dana za Staru damu, pošto je ranije usvojena žalba Napolija, pa Juve mora ponovo da odigra meč s Napolitancima i poništen im je prethodni trijumf za zelenim stolom rezultatom 3:0.

Juventus sada ima sedam bodova manje od lidera Milana, koji sutra dočekuje Lazio, dok je Fiorentina sa 14 bodova došla na 15. poziciju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.