x

Kraj saradnje

Juventus potvrdio: Andrea Pirlo više nije trener!

Juventus je zvanično potvrdio rastanak sa Andreom Pirlom.

Kako se i očekivalo, Pirlo neće ostati trener Juventusa i naredne sezone. Previše loše je izgledao njegov tim tokom minule sezone da bi mu klub poput Juventusa ukazao novu šansu. Čini se da je manjak trenerskog iskustva presudio, pa je torinski klub putem zvanične stranice objavio prekid saradnje.

"Hvala Andrea. To su prve riječi koje svi moramo izgovoriti na kraju ovog zajedničkog iskustva. Prije nekoliko je mjeseci Pirlo, ikona svjetskog nogometa, započeo avanturu na klupi Juventusa, prvu kao trener. Da biste to napravili, potrebna je prije svega hrabrost, kao i svijest o vlastitim sredstvima, posebno u razdoblju obilježenom hiljada poteškoća, sa svijetom koji je pandemija prisilila da iz dana u dan izmišlja nova pravila. Uvjereni smo da će Pirlova trenerska karijera biti izuzetna. Hvala vam i sretno gospodine Pirlo", poručio je Juventus.


Pirlo je u svojoj prvoj trenerskoj sezoni s Juventusom osvojio Kup Italije i uz dosta muke izborio Ligu prvaka i to u posljednjem kolu. Što se tiče dominacije u Seriji A, nju je nakon devet godina prekinuo Inter, koji je uvjerljivo došao do titule.

Max Allegri bi trebao da se vrati u Juventus, dok bi Pirlo trebao postati novi trener Sassuola.


Imat će priliku da u klubu bez prevelikog pritiska stiče iskustvo, nakon što je Roberto de Zerbi napustio ovaj tim i otišao u Ukrajinu da trenira ekipu Šahtara.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.