x

Kabrioleti su bezbjedniji od automobila sa tvrdim krovom

Prema određenim istraživanjima, manje je smrtnih ishoda i teških povreda kada se radi o saobraćajnim nesrećama u kojima je učestvovao jedan kabriolet.

Ljeto je idealno za uživanje u vožnji kabrioletom, a prema jednoj studiji čak je i bezbjednije.

Na oko 10 milijardi pređenih kilometara, smrtni ishodi u saobraćajnim nesrećama u kojima učestvuje kabriolet manji su za 11 procenata, dok je oko 6 procenata manje povreda nego osobe u automobilima sa tvrdim krovom.

Naravno, veća je vjerovatnoća da ćete ispasti iz kabrioleta, pošto ista studija tvrdi da čak 21 odsto osoba koje su poginule upravo kada su od siline udarca ispadale iz automobila, a kada se automobil prevrne, čak 43 odsto šansi imate da ispadnete iz automobila kod kabrioleta, dok su šanse na oko 34 odsto kada ste u automobilu sa tvrdim krovom.

Razne se stvari mogu ovde dovesti u pitanje, od starosti vozača, iskustva za volanom, pa i kvaliteta vozila, ali sudeći po ovim podacima, manje se strada u kabrioletima.

Na oprez pozivamo uvijek i u svakom trenutku, bilo da ste u kabrioletu, kupeu, limuzini, kombiju, kamionu, motoru, skuteru, trotinetu, bicikli, rolerima, pješke, sasvim je nevažno, život nema cijenu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.