x

Kad Bugari "dotjeraju" kockicu do savršenstva

Bugarska tuning kuća Vilner poznata je u svijetu po svojim ekstremnim preinakama automobila, a da bi zaključili kraj 2018. godine, inženjeri iz Vilnera su kreirali savršen primjerak BMW 'kocke'.

Izvršeno je veliko istraživanje o komponentama koje su najpoželjnije na takvom automobilu pa se krenulo u dizajniranje.


Legendarni sportski sedan je opremljen originalnim 'body-kitom' Evolution II, koji je i vrlo rijedak, a cijeli automobil je obojen u imola crvenu boju. Naime, da bi 'kocka' bila lakša, prednji branik je napravljen od karbona, ali po potrebi se može ugraditi i originalni primjerak. Sveukupnom izgledu doprinose i BBS-ovi 18-inčni aluminijski naplatci, čiji je centralni poklopac u boji automobila.


Najbitniji dio automobila tek slijedi, a to je 'novi' motor. Mnogim ljubiteljima brzine originalni motor M3 s četirima cilindrima nije dovoljan pa je ugrađen 3,2-litarski redni 'šestak' iz modela E36 M3. Razvija 317 konjskih snaga i 350 Nm obrtnoga momenta i sparen je s 5-brzinskim ručnim mjenjačem. Uz takvu snagu, zadnji pogon i samo 1.200 kilograma mase ovaj automobil može zadovoljiti apetite skoro svih ljubitelja brze vožnje.


Naravno, to nije sve. Bugarska tuning kuća je najpoznatija po svojim djelima u unutrašnjosti pa je i ovaj model dobio poseban tretman. Cijela unutrašnjost je 'obučena' u kožu i uzorak tartan kakav možemo vidjeti u Volkswagenovim modelima GTI. Takav dizajn primijenjen je na sportskim sjedalima Sparco, mjenjaču, vratima i pretincima. Zadnja klupa je zamijenjena sigurnosnim kavezom, a tepisi su zamijenjeni metalnim pločama.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.