x

Kada bezobrazni luksuz nije dovoljan, u pomoć dolazi – Range Rover SV

Range Rover je već sam po sebi luksuzan automobil, no za one koji bi željeli još više ovog luksuza, Britanci su pripremili posebnu SV verziju. Uz preko 1,6 miliona mogućih kombinacija, SUV nudi mnoge stvari po prvi put ikad.

Do sada su se top range rover automobili zvali SV Autobiography, ali s novim modelom drugi dio je odbačen i sada čini zasebnu verziju opreme. Međutim, potencijalni kupci i dalje mogu računati na stvarno sofisticirane opcije i dodatke.

Uz osnovnu (SWB) i proširenu verziju s 4 sjedala (LWB), za sada će u ponudi biti dostupna i proširena verzija za pet osoba. No, ako više volite doživjeti potpuni luksuz, osim fotelja na rasklapanje imat ćete i hladnjak te električni stol na rasklapanje.

S vanjske strane moći ćete ga prepoznati, između ostalog po izmijenjenom obliku maske hladnjaka, čak 23 inčnim kovanim felgama i umetkom na blatobranu. Osim standardnih boja iz palete Range, moći biti premazan jednim od 14 lakova iz serije SV Bespoke Premium Palette. Ako to nije dovoljno, proizvođač nudi ponovno stvaranje bilo koje boje koju je poželio kupac.


Puno je zanimljivije iznutra, gdje osim kože, drveta i metala možemo pronaći, između ostalog, i keramičke elemente, na ručici mjenjača, tipkama za glasnoću i odziv terena. Sama keramika se također može koristiti za doradu detalja. Osim toga, za unutrašnju obradu kupac može odabrati i furnir, gdje se komadi drveta laserski režu do veličine 6 × 8 mm.

Uz klasičnu kožu u nekoliko nijansi, bit će dostupan i poliuretanski materijal s osobinama sličnim koži, koja je 30% lakši, a njegova proizvodnja smanjuje emisiju CO2 za 75%. Naravno, postojat će i mogućnost vezenja uzorka po želji kupca.


Prema proizvođaču, kupac će imati izbor od preko 1,6 miliona konfiguracija. Zato je bolje rezervisati malo više vremena. U principu, jedan od dva pripremljena stilska motiva SV Serenity i SV Intrepid je da dominira. Prvi će biti više fokusirani na luksuz i želju za njegovim naglaskom, dok će drugi ponuditi nešto skromniji, dinamičniji karakter. Naravno, proizvođač ne nameće ništa, a kupac će moći slobodno žonglirati s odabranim opcijama.

Narudžbe za novi Range Rover SV će se otvoriti početkom 2022. Kupci će moći birati između V8 sa 530 KS, dvostrukog kompresora, plug-in hibrida od 510 KS (iako samo s kratkim međuosovinskim razmakom) i 6-cilindarskog dizela sa 350 KS.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.