x

Adriano Galliani ima jednostavan odgovor

Kada je i zašto sve krenulo nizbrdo za Rossonere?

Silvio Berlusconi nije dugo idzržao bez fudbala, pa je prije par godina preuzeo niželigaša Monzu. Ubrzo mu se u novom klubu pridružio Adriano Galliani, čovjek koji mu je bio desna ruka za vrijeme vladavine u Milanu.

Galliani, nekadašnji potpredsjednik Milana, a danas izvršni direktor Monze je za Top Calcio 24 govorio o Rossonerima i momentu kada je sve krenulo nizbrdo za klub sa San Sira.

"Nemojmo okolištati, Milan se urušio nakon prodaje velikih zvijezda", rekao je Galliani aludirajući na 2012. godinu i odlazak Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve u PSG.

"Osvojili smo Scudetto u sezoni 2010/2011 i bili jako blizu u sezoni 2011/2012, ali smo ostali bez trofeja u finišu. Bila je to naša greška jer smo željeli osvojiti i Kup Italije i tako previše opteretili Thiaga Silvu... Da nije igrao u polufinalu sve je moglo biti drugačije", izjavio je Galliani, pa nastavio:

"Naravno, da smo doveli Carlosa Teveza onda bismo sigurno osvojili Scudetto i 2012. Sanjao sam o napadačkom tandemu Ibrahimović - Tevez, ali to je fudbal, nije se ostvarilo."

Galliani je, inače, dobar prijatelj sa menadžerom Minom Raiolom, koji predstavlja golmana Milana Gianluigija Donnarummu. Poznato je da klub ima dosta problema zbog Raiolinih zatjeva.

"Uvijek sam dobro sarađivao sa njim. Istina je, zaradio je dosta novca od provizija, ali je sa mnom uvijek bio pošten. Dva puta je imao priliku odvesti Donnarummu iz Milana kao slobodnog igrača, ali nije to učinio", istakao je Galliani.

Silvio Berlusconi je 2017., nakon 31 godine na čelu kluba, prodao Milan kineskim investitorima. Iste godine je i Galliani napustio klub.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.