x

Zenica

Kadetski reprezentativci BiH bolji od vršnjaka iz Slovenije!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
“U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici Sloveniju sa 2:1.

Prvi pokušaj imao je bh. tim u 13’. Andrija Drljo je centrirao sa desne strane, ali je nakon udarca glavom Madžida Šošića lopta završila u rukama golmana Slovenije Žan-Luka Lebana.

  Pokušao je i Drljo u 30’ iskosa sa desne strane protivničkog šesnaesterca, a Leban je ponovo na visini zadatka. 

  Silvio Ilinković u 30’ snažno šutira sa preko 20 metara, ali je slovenski golman još jednom siguran. 

  BiH do prednosti dolazi u 37’. Andrija Drljo odlično šutira sa lijeve strane kaznenog prostora Slovenije i pogađa suprotni ugao Lebanovog gola za 1:0. 


U posljednjoj minuti prvog poluvremena Madžid Šošić se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu i sa desetak metara loptu šalje u mrežu za 2:0.

  U drugom periodu igre selekcija BiH je imala terensku inicijativu, ali bez pravih prilika. Gosti su uglavnom prijetili iz prekida, a jedan je urodio plodom u 87’. Žiga Slaviček je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, a najviši u skoku je bio Žan Vipotnik koji glavom loptu šalje iza leđa Farisa Krkalića.

Po završetku utakmice v.d. selektor Adin Mulaosmanović je izjavio: "Na prethodnom zimskom kampu su se nametnuli neki igrači i danas su dobili šansu. Imali smo pet novih igrača u prvoj postavi. Cilj nam je bio da vidimo možemo li pojačati konkurenciju i momci su pokazali želju i zalaganje. Rezultat možda i nije bio u prvom planu, ali raduje nas što smo ostvarili pobjedu. Nastavićemo da se pripremamo za elitni krug kvalifikacija."

  


BiH i Slovenija će u TC NS/FS BiH u Zenici odigrati još jedan meč 21. februara u 11:00 sati. 

  Bosna i Hercegovina-Slovenija 2:1 (2:0) 

  Trening centar NS/FS BiH, Zenica. 

  Sudija: Ajdin Baručija. 

Sudije asistenti: Anes Dedić, Sanel Alihodžić.

  4. sudija: Haris Isaković. 

  Golovi: 1:0 Drljo (37’), 2:0 Šošić (45’), 2:1 Vipotnik (87’). 

Žuti kartoni: Dedić, Hukić, Šuvalija (BiH).

  Bosna i Hercegovina: Faris Krkalić, Amar Dedić, Belmin Bobarić, Amar Kvakić, Amar Drina, Silvio Ilinković, Andrija Drljo, Amel Muratović, Sergej Vitonji, Madžid Šošić, Ammar Džuderija. Igrali su još: Ajdin Jusupović, Hamza Gasal, Adnan Alagić, Alden Šuvalija, Din Cviko, Patrik Bošnjak, Lejs Pličanić, Bakir Hukić. Selektor: Adin Mulaosmanović. 

  Slovenija: Žan-Luk Leban, Domen Zaišek, Žiga Dajčman, Gašper Pečnik, Žiga Slaviček, Matic Krašović, Jan Majcen, Luka Vuković, David Flakus Bosilj, Benjamin Šeško, Vanja Panič. Igrali su još:Anže Sojer, Domen Žur, Žan Vipotnik, Nick Perc. Selektor: Aleksandar Radosavljević.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.