x

Isco na izlaznim vratima, ali mora neko i doći

Kako će izgledati sastav Reala nakon januarskog prelaznog roka

Nakon katastrofalnog početka sezone pod Julenom Lopeteguijem, Real Madrid se vratio svojim navikama pod novim glavnim trenerom Santiagom Solarijem.

Predsjednik Florentino Perez nije imao izbora nego dati Lopeteguiju voljno nakon što je Barcelona osramotila Madrid u El Classicu, a Solari je uskočio kao trener Castille (B tima) i preuzeo privremenu odgovornost za rezultate tima.

Argentinac je pobijedio u svoje prve četiri utakmice, a klub je najavio da će ga angažirati za stalnog šefa sa ugovorom do 2021, prema BBC Sportu.

Bivši krilni igrač Real Madrida uspio je zaustaviti kola koja su krenula nizbrdo na Bernabeu, i sada je četvrti u ligi, što nije loš rezultat, a kao predbožićni poklon osvojili su i klupsko Svjetsko prvenstvo .

Portal CaughtOffsid, sastavio je na osnovu niza nedavnih glasina o transferima koje se odnose i na odlaske i na dolaske, listu šta bi mogli očekivati u Real Madridu kada se sljedeće sedmice otvori prelazni rok.

Odlasci: Isco

Španski playmaker Isco koji je igrao nevjerovatno tokom Zidaneove vladavine izgleda kao igrač na izlaznim vratima u januarskom roku. Talentirana zvijezda Real Madrida povezana je s velikim brojem evropskih klubova uključujući Manchester City, Chelsea, Juventus i Arsenal.

Čini se da je City najbliži da ga dovede. Prema AS-u, a playmaker vidi priliku da igra pod Pepom Guardiolom kao najveći izazov.

Isco nije uspio osvojiti Solarijevu naklonost, a ne budu li skloni dovođenjima u januaru Chelsea bi mogao preoteti Isca Cityju. Chelsea je navodno spreman ponuditi Real Madridu 70 miliona funti, zajedno sa 250.000 funti sedmično igraču.

To bi mogao biti drugi put da Chelsea pobijedi City na planu transfera u posljednjih 12 mjeseci. Blues je namamio Jorginha na Stamford Bridge kada su svi mislili da je Talijan spreman doći na Etihad.

Ako klubovi iz Premier lige ne zavedu Isca, vjerojatno će dobiti ponudu iz Italije. AS izvještava da bi Juventus u januaru mogao odriješiti kesu za igrača koji predstavlja jedan od dugogodišnjih ciljeva Stare dame

Isco bi tako imao priliku ponovno igrati s Cristianom Ronaldom. To bi bila vrlo teška opcija da je odbije.

Isco će većinu svog vremena provoditi narednih dana razmišljajući o tome koja bi to savršena destinacija mogla biti za njega.

Dolasci: Mesut Ozil

Lijena zvijezda Arsenala Mesut Ozil mogao bi ostvariti senzacionalan povratak u Real Madrid u januarskom prelaznom roku. Independent je izvijestio da će Madrid biti iznimno zainteresiran za dogovor prema kojem bi se Isco zaputio na Emirates, a Ozil se vratio na Bernabeu.

Arsenalu će biti teško isplatiti Ozila zbog njegove ogromne plaće. Prema BBC Sportu pobjednik Svjetskog prvenstva s Njemačkom ima nevjerojatnih 350.000 funti sedmično u Arsenalu.

Ozil je uživao u uspješnoj trogodišnjoj suradnji s Los Blancosom između ljeta 2010. i ljeta 2013. godine. Ozil se cementirao kao jedan od najboljih napadačkih veznjaka na svijetu za vrijeme svog boravka u Madridu, a navijači bi pozdravili playmakera.

Isco prema navodima također ne bi bio protiv da se postigne dogovor. Arsenalov šef Unai Emery trenirao je Isca kada je par bio u Valenciji 2010. godine.

Ovaj posao bi bilo vrlo teško napraviti, jer Madrid traži 100 miliona eura za Isca, to znači da će Arsenal morati platiti znatnu naknadu.

Odlasci: Keylor Navas

Budući da je Thibaut Courtois stigao iz Chelsea za 35 miliona funti, prema Sky Sportsu, Keylor Navas će i dalje morati sjediti na klupi i bespomoćno promatrati kako Courtois prima golove - bez da je išta mogao učiniti.

Navas se dokazao kao jedan od najboljih golmana na svijetu prije dolaska Courtoisa, a Kostarikanac je bio ključan u rekordne tri osvojene Lige prvaka u posljednje tri godine.

Prema Sportu, Navas želi napustiti Los Blancos u januaru besplatno, a s obzirom da se Navas i dalje smatra vrhunskim golmanom Real vjerovatno neće dopustiti Navasu da ode kao slobodan igrač.

Sun je nedavno izvijestio da je Arsenal bio zainteresiran da dovede golmana u januaru za naknadu od oko 12,6 miliona funti.

Vrijeme Petra Cecha završilo je s Emeryjem koji je preuzeo tim ovoga ljeta, a razumljivo je da bi Topnici željeli da Navas pojača konkurenciju Berndu Lenu.

No, prema riječima Marce, Navas možda ipak neće napustiti Madrid zbog činjenice da Kostarikanac ne želi seliti suprugu i ostatak porodice budući da u februaru očekuje novo dijete.

Dolasci: Brahim Diaz

Real Madrid je blizu dogovora o dovođenju jednog od najtalentiranijih mladih igrača Manchester Cityja. Prema izvješću Manchester Evening Newsa, Brahim Diaz će se u januaru preseliti na Bernabeu uz naknadu od 13,5 miliona funti.

Manchester City pokušavao je vezati igrača novim ugovorom, ali je Španac krenuo natrag u Španiju. Prema Marci, španska tinejdžerska senzacija željela bi se sa svojom obitelji vratiti u svoju domovinu nakon što je provela pet godina u Engleskoj. Diaz je bio član španske reprezentacije ispod 17, 19 i 21 godine.

Put do prvog tima je praktički nemoguć za Diaza u Cityju, njihovi napadački redovi su složeni s Raheemom Sterlingom, Riyadom Mahrezom, Leroy Saneom, Bernardom Silvom, pa i Diazovim bliskim prijateljem Philom Fodenom.

Preseljenje u Madrid moglo bi biti najbolja odluka za Diaza. Najbizarni dio dogovora je taj da je brat Pepa Guardiole, Pere, zapravo čovjek koji je dogovorio da se Diaz pridruži Madridu.

Dolasci: Exequiel Palacios

Real Madrid bi napokon mogao angažirati talentiranog argentinskog veznjaka Exequiela Palaciosa u januaru.

Dvadesetogodišnjak se smatra jednim od najboljih igrača koji su prošli akademiju River Platea, a glasine o preseljenju u Madrid već duže vrijeme traju.

Prema AS-u, dogovor za Palaciosa mogao bi se uskoro finalizirati i očekuje se da će centralni veznjak stići za 20 miliona eura - to je pet miliona eura više od klauzule koju ima u ugovoru.

Očekuje se da će se preseljenje visoko rangiranog igrača desiti u sljedećem mjesecu, a da će veznjak doći u Madrid ljeti. U ovoj fazi svoje karijere ostajanje u River Plateu još nekoliko mjeseci bilo bi dobro za njega. Sada bi bilo najbolje ulagati u Palaciosa dok ne zauzme mjesto u reprezentaciji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.