x

Kako da ostanete nezavisni u dugoj vezi?

Funkcionalne duge veze su ono čemu većina ljudi teži. Međutim, ponekad je lako previše se prepustiti i posvetiti baš sve osobi koju volimo. Zato je važno to prepoznati i ponovno se vratiti sebi odnosno posvetiti sebi vrijeme što nikako ne znači da drugu osobu volite manje.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako ostati nezavisni u dugoj vezi.

#1 Shvatite da vas druga osoba voli zbog vas

Osoba s kojom ste u vezi nije se zaljubila u vrijeme koje joj posvećujete niti u gestove koje činite. Zaljubila se u vašu ličnost. Zato ne zaboravite njegovati ono u šta vjerujete, nastavite biti jednako ambiciozni i posvećeni svojim ciljevima izvan onih koje imate zajedno.

#2 Ne zaboravite na svoje prijatelje

Da, naš partner ili partnerica u dugoj vezi nam postaju najbolji prijatelji. Međutim, ne treba zaboraviti na prijatelje koje smo imali i prije njih i s njima izgubiti kontakt. Njegujte sve odnose i cijenite prijatelje koji su uz vas. Svako treba prijatelje i niko vam neće zamjeriti ako koju veče sedmično provedete s njima umjesto s partnerom ili partnericom.

#3 Ne pristajte na kompromise

Mnogi će reći da su za kvalitetnu vezu kompromisi neizbježni, a ključ je u ravnoteži. Svaka veza traži male kompromise, ali to ne znači da treba da odustanete od vaših planova i uvjerenja jer vaš partner/cia s njima nije saglasan/na ili ima drugačije viđenje određenih stvari.

#4 Vodite odvojene živote

Ne morate baš sve u životu raditi zajedno. Ponekad je dobro imati malo vremena za sebe ili pak imati neki hobi koji će biti samo vaš. Tako ćete se povezati sami sa sobom, imaćete više tema za razgovor, a vrijeme koje provodite zajedno činiće se još posebnijim.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.