x

OBRATITE PAŽNJU

Kako da znate kada je vrijeme za raskid

Ostati sa nekim sa kim više niste zadovoljni na kraju donosi više štete nego koristi, posebno kada su prisutni znaci ponašanja koje nije zdravo.

U početku je vaša veza bila tako sjajna, uživali ste da provodite vrijeme zajedno, ali sada su se stvari promijenile... Možda se pitate da li je gotovo ili se premišljate se da li da napravite pauzu ili ne?

Iako je strašno razmišljati o kraju veze, važno je znati i kada treba da se prestane sa forsiranjem odnosa ako on ne nefunkcioniše.

Ostati sa nekim sa kim više niste zadovoljni na kraju donosi više štete nego koristi, posebno kada su prisutni znaci ponašanja koje nije zdravo.

Iako sve veze imaju svoje uspone i padove, postoje trenuci kada je odustajanje od njih najbolje rješenje. Zaista ne postoji formula ili nauka za savršenu vezu, ali ako prepoznate sebe u bilo kojoj od ovih situacija, realnost bi mogla da bude da vaša veza treba da se završi - zbog razuma svih uključenih strana.


Radije ne biste provodili vrijeme sa svojim partnerom

Zdravo je imati društveni život van vaše veze. Ali kada počnete da se osjećate kao da biste radije radili bilo šta osim da se družite sa svojim partnerom, vrijeme je da odlučite da li ste i dalje zainteresovani da ostanete sa ovom osobom.

Vaš instinkt da izbjegavate partnera može biti posljedica nezdrave situacije, i ako jeste, najvjerovatnije je vrijeme da prekinete vezu.

Odnos toplo - hladno

Kada je vaš partner jedan sekund topao i voli, a sljedećeg vas ignoriše, osjećate se kao da ste list na vjetru, prepušteni sebi. Ova vrsta "naprijed-nazad" dinamike odnosa može da učini da se osjećate nesigurno, zbunjeno ili frustrirano.

To je oblik vršenja emocionalne i fizičke kontrole nad partnerom koji može da učini da se druga osoba osjeća nemoćno ili ludo. Biti u vezi sa nekim bi trebalo da učini da se osjećate sigurno i voljeno. Ako to ne učinite, vrijeme je da pakujete kofere.


Neko od vas vara, i ne samo u krevetu

Varanje se obično definiše kao seksualni čin. Ali postoje mnoge druge vrste varanja koje mogu biti štetne za vezu.

Kako "One Love portal" objašnjava, postoje emocionalno, sajber ili tekstualno varanje. Bilo koja od ovih vrsta neprekidnog varanja je neprihvatljiva.

Ako doživite ili praktikujete bilo koju od ovih izdaja, to je definitivan razlog za raskid sa vašim partnerom.

Tjera vas da radite stvari koje ne želite

Nikada nije u redu da vaš partner vrši pritisak na vas da radite stvari koje ne želite. Ovo može da počne kao prilično nevin zahtjev, kao što je molba da preskočite neki događaj sa prijateljima.

Međutim, ove vrste zahtijeva često eskaliraju u traženje od vas da preskočite neke vaše važne obaveze ili da prestanete da razgovarate sa određenim prijateljima ili porodicom.

Drugi uobičajeni oblici pritiska su traženje eksplicitnih, prije svega seksualnih stvari. Ako doživite nešto slično u svojoj vezi, morate na to da reagujete.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.