x

Kako izgleda električni BMW X3

Kada su u pitanju električni SUV modeli, BMW malo zaostaje za glavnim premijum rivalima, kao što su Mercedes ili Audi, koji su svoje modele iz tog segmenta lansirali prije godinu dana.

BMW iX3 se najavljuje još od oktobra 2018. kada je predstavljen Concept iX3 na struju, ali produkcijski model još nije stigao. Ipak, prve dvije zvanične fotografije, koje su se ovih dana pojavile na Instagramu, nagoveštavaju skoru premijeru iX3.

Iako ih nije objavio BMW, veruje se da su to zvanične promotivne fotografije modela koji bi trebalo da debituje kasnije tokom godine.

BMW iX3 se vizuelno razlikuje po nekim detaljima od standardnog SUV-a X3, kao što su prednji dio vozila i specifične alu felne konstruisane specijalno za električna vozila.

Kada je riječ o specifikacijama vozila, BMW iX3 će električnu energiju skladištiti u bateriji kapaciteta 74 kWh, koja će obezbjeđivati autonomiju u vožnji od preko 440 km, prema WLTP standardu.

Baterija će napajati elektromotor od 286 KS i 400 Nm, a snaga će se prenositi na zadnje točkove. Za sada nema zvaničnih informacija da će BMW ponuditi verziju sa dva elektromotora i pogonom na sve točkove, ali nije isključeno da kasnije lansira i takvu opciju.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.